• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. J. - M. D.

08.11.2017

21:10

SOROŠ I USAID UDARAJU NA SRBIJU! Ameri daju 2.000.000$ ZA RUŠENJE VUČIĆA!

Politika

SOROŠ I USAID UDARAJU NA SRBIJU! Ameri daju 2.000.000$ ZA RUŠENJE VUČIĆA!

Podeli vest

Američka agencija za međunarodni razvoj USAID, koja pod maskom "širenja demokratije" radi na obaranju nepodobnih režima širom sveta, ulaže dva miliona dolara u srpsku opoziciju i rušenje predsednika Aleksandra Vučića!

 

748 MILIONA DOLARA ULOŽIO JE USAID OD 2001. KAKO BI U SRBIJI OJAČAO "DEMOKRATSKO UPRAVLJANJE"

Kako je otkrila ruska državna televizija Raša tudej, ova agencija direktno povezana sa zloglasnim američkim milijarderom Džordžom Sorošem, novac je zvanično namenila za 'jačanje veza između civilnog, privatnog sektora i države Srbije'. Međutim, kako objašnjavaju ruski i srpski eksperti, ta sredstva će pre svega biti iskorišćena za specijalni američki rat protiv uticaja Rusije u Srbiji, kao i rušenje aktuelnog režima.

"Budući dobitnici pomoći treba da se organizuju u dva pravca - 'jačanje pravnih osnova za pružanje pomoći i povećanje informisanosti i učešća javnosti u različitim formama pomoći'. Bez obzira na pozitivnu dinamiku razvoja pružanja pomoći u Srbiji, u toj sferi postoje problemi koje treba rešiti na račun izdvajanja grantova. Operater programa će biti regionalna kancelarija Agencije na Kosovu", navodi se u zvaničnom dokumentu u koji je Raša tudej imala uvid.

Keš za opoziciju
Pod maskom pružanja pomoći i širenja demokratskih vrednosti krije se namera da se finansira srpska opozicija
Aleksandar Asafov, ruski politikolog

Ruski politikolog Aleksandar Asafov ocenjuje da je ova finansijska pomoć u stvari pokriće za lobiranje američkih interesa u Beogradu i disciplinovanje Vučića, koji ne želi da se odrekne saradnje sa Rusijom.

- Predsednik Vučić je više puta izjavljivao da namerava da nastavi saradnju sa Rusijom, što ne može a da ne zabrine Amerikance. Pod maskom pružanja pomoći, kao i širenja demokratskih vrednosti krije se namera da se finansira opozicija i opoziciono raspoloženje prema srpskoj vlasti - uveren je Asafov.

Glavni urednik 'Novog standarda' Željko Cvijanović kaže da ovo još jedno u nizu ruskih upozorenja Srbiji ne smemo olako shvatiti.

- Ovaj niz poruka se može čitati tako da će Moskva biti angažovanija i da će pružiti mnogo jači otpor u odbrani Srbije. Ulazak zapadnog novca za srpske NVO i medije očito će se dogoditi u svrhu već započete akcije, poznate i kao 'sprečavanje uticaja ruske propagande'. Suština je, naravno, borba protiv ruskog uticaja na Balkanu. Neće biti dobro ako do takvog rusko-američkog sudara dođe u Srbiji jer će naša zemlja trpeti štetu... - objašnjava Cvijanović.

Vučić: Stižu milioni za moje rušenje

Tanjug

Da će se u Srbiju uskoro sliti milioni sa Zapada namenjeni za rušenje vlasti i destabilizaciju zemlje, upozorio je i sam Vučić prošle nedelje.
- Nije velika tajna kako se finansiraju oni koji me napadaju. Biće to projekti za 'odgovornu i transparentnu vlast'. Biće uvek onih koji će plaćati novcem spolja da se urušavaju vlada i predsednik. To je u skladu sa zakonom i dobar deo tih para će završiti u našoj zemlji. Nemam problem sa tim što rade, narod samo treba da zna šta je istina... - rekao je Vučić.

 


 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija