• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.11.2017

16:00

GLIŠIĆ SNS: Ako opozicija hoće izbore mogu i u nedelju!

Politika

GLIŠIĆ SNS: Ako opozicija hoće izbore mogu i u nedelju!

Podeli vest

Izbori u Beogradu i eventualni vanredni parlamentarni izbori mogu, ali i ne moraju da budu održani istovremeno, a Srpska napredna stranka potpuno je spremna i za jedne i za druge kad god oni bili, kaže za Tanjug predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić

- Mi smo spremni i neka samo opozicija kaže kad hoće, ako hoće i sad u nedelju - rekao je Glišić.

O kandidatu za gradonačelnika prestonice se, istakao je, razgovara unutar stranke, a kada budu definisana imena ili tim koji će predstavljati i nositi listu SNS, o tome će obavestiti javnost.

- Ozbiljna smo stranka, ne određujemo kandidata tako što neko nekome padne na pamet, pa odmah izađemo s njim kao kandidatom, nego na jedan ozbiljan način sagledavamo ko bi mogao da nosi nimalo lak posao i nastavi da radi tempom kojim radi sadašnje gradsko rukovodstvo koje je od grada učinilo metropolu - rekao je Glišić.

On je potvrdio reči predsednika beogradskih naprednjaka Nebojše Stefanovića da će SNS do kraja ove ili najkasnije ponedeljka naredne sedmice razmotriti sve moguće opcije oko toga kada će biti održani beogradski izbori.

Istakao je da je SNS-u potpuno svejedno kada će tih izbora biti i dodao da datum izlaska Beograđana na birališta nije tema broj jedan, jer će izbori svakako biti u zakonskom roku.

- Ako ste časno, pošteno i odgovorno radili čitav mandat, ako ste sigurni u to da ste ispunili sve ono što se obećali grajdanima, onda vam je potpuno svejedno da li je mesec dana pre ili posle. Da li je to neki dan na isteku 2017. ili na početku 2018. godine mislim da je manje bitno - naveo je Glišić.

Kad je reč o eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima, Glišić se, kaže, kao član i funkcioner zalaže da oni budu održani.

- Ako već opozicija misli da je toliko jaka i ako misle da su toliko u pravu i potpuno sigurni da mogu da poraze našu politiku, onda im treba pružiti tu priliku. Kad god opozicija želi da proveri svoje poverenje među građanima, treba joj pružiti priliku, samo da se unapred ograde od toga i da kažu da više kuknjave posle izbora neće biti, da ne bude da im je posle neko drugi kriv - navodi Glišić.

Ponavlja da su naprednjaci vrlo spremni i da će se on na sednicama organa stranke zalagati da ti vanredni parlamentarni izbori budu raspisani.

- Pa da se proverimo kako stojimo među građanima. SNS je uvek spremna da izađe na izbore, pa čak i da budu prvu nedelju ispred nas, mi smo organizaciono potpuno spremni da na te izbore izađemo - kaže on.

On je dodao i da, iako SNS-u i predsedniku Aleksandru Vučiću spočitavaju nedemokratiju, ne zna za državu u kojoj kad god opozicija poželi izbore, vlast izađe u susret.

To je, kaže, dovoljan i jasan signal da živimo u demokratskom društvu.

- Imali smo puno provera u poslednjih nekoliko godina, spremni smo na to da oni budu i češće ako treba, ali samo unapred da kažemo da ne bude posle kuknjave - rekao je Glišić.

Podsetio je da 24. decembra slede izbori u pet opština, što je prilika da se proveri kakvo je poverenje građana.

- Da li će tada ili neposredno posle toga biti i ostali lokalni izbori koji dospevaju, odnosno i parlamentarni, videćemo baš onako kako je to rekao Stefanović u narednih nekoliko dana, do kraja ove ili najkasnije ponedeljka naredne nedelje biće jasan stav, ali ako opozicija toliko želi izbore, ako su toliko naoružani argumentima, valjda je i njima svejedno kada će ti izbori biti i trebalo bi da im je drago ako budu što pre - zaključio je Glišić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se zapravo desilo sa Dankom Ilić? Advokat Simić: ima mnogo detalja koji izazivaju sumnju!
Live TV

Šta se zapravo desilo sa Dankom Ilić? Advokat Simić: ima mnogo detalja koji izazivaju sumnju!

Od kako se od utorka popodne pojavila informacija da je devojčica Danka Ilić (2) nestala u naselju Banjsko polje kod Bora, cela Srbija se pita samo jedno: gde je moglo da nestane dete koje je, kako se do sada zna, u presudnom trenutku bilo sa majkom, ima nepune dve godine i od koga nema traga na mestu i u okolini nestanka. Tokom 30 sati potrage, u javnost su stizale nove informacije o okolnostima nestanka devojčice, a mi vam donosimo ključne momente drame koju od sinoć prati cela Srbija i čijem se pozitivnom ishodu svi nadaju. Na ovu tremu u "Info jutru" govorili su Ivan Simić, advokat, Nenad Periš, otac stradalog Mateja Periša i Jugoslava Zajić, psihoterapeut.

28.03.2024

09:39

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija