• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

08.11.2017

23:03

IVICA DAČIĆ IZRIČIT: Onaj ko bi me smenio, pljunuo bi na sebe!

Politika

IVICA DAČIĆ IZRIČIT: Onaj ko bi me smenio, pljunuo bi na sebe!

Podeli vest

Lider SPS Ivica Dačić ocenio je povodom navoda da postoje struje u stranci koje žele njegovu smenu da bi onaj ko bi ga smenio "pljunuo na sebe"

Taj može samo da me naljuti da ostanem što duže, ali pitanje je da li je meni dosta svega", kazao je Dačić gostujući na televiziji Pink.

Prema njegovim rečima, nijedna stranka ne bi opstala kroz vreme, kao što je to uradio SPS. 

- Uspeli smo da se podignemo, ne želim to da vezujem samo za sebe, ali bili smo pod strašnim udarima i tadašnje vlasti i jednog dela naše stranke koji me optuživao za izdaju Slobodana Miloševića- naveo je Dačić. 

Upitan ko će biti kandidat SPS-a za gradonačelnika Beograda, lider socijalista je kazao da pre te odluke treba doneti niz strateških političkih odluka, od toga da li istovremeno sa gradskim treba održati i parlamentarne izbore, do odluke o eventualnom zajedničkom nastupu sa Srpskom naprednom strankom. 

- Nije da se nećkamo oko kandidata već postoje brojna prethodna pitanja o tome šta doprinosi stabilnosti. Ako idemo na izbore u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom, najlogičnije je da kandidat bude Aleksandar Antić jer ima iskustva kao predsednik Skupštine Beograda a postao je i šire poznat kao ministar rudarstva. Ima više kandidata ali tu temu uopšte nismo pokretali - rekao je Dačić. 



Predsednik Socijalističke partije Srbije i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je ranije da se verovatno više neće kandidovati za predsednika stranke. 

- Mene ne mogu da smene, mogu samo ja da odem, o čemu razmišljam. Verovatno se više neću kandidovati za predsednika partije - rekao je Dačić. 

Beogradski tabloid "Kurir" je ranije pisao da potpredsednik SPS-a Branko Ružić želi da smeni Dačića. 

Počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić izjavio je potom ta partija nikada nije bila jača i da nema govora da se u stranci razmišlja o promenama vrha stranke.

DAČIĆ POZVAO AMBASADORA U UKRAJINI NA KONSULTACIJE: Nećemo da budemo žrtva međunarodnih odnosa koji nemaju veze sa Srbijom!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija