• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.11.2017

20:00

RADE PROTIV SVOJE DRŽAVE! Jeremić i Janković traže od OEBS pomoć za izbore - JOŠ SAMO FALI DA POZOVU NATO PAKT!

Politika

RADE PROTIV SVOJE DRŽAVE! Jeremić i Janković traže od OEBS pomoć za izbore - JOŠ SAMO FALI DA POZOVU NATO PAKT!

Podeli vest

Propali predsednički kandidati Saša Janković i Vuk Jeremić pozvali strance da kontrolišu glasanje na izborima u Beogradu, tvrde da nema uslova za fer i poštenu kampanju?! Tako prave alibi za debakl, tvrde stručnjaci

Takozvani lideri takozvane opozicije, Saša Janković i Vuk Jeremić ozbiljno su se prepali poraza na lokalnim izborima u Beogradu, pa sad otvoreno rade protiv svoje države i zovu strance u pomoć!

Dvojica propalih predsedničkih kandidata zatražili su juče, iako izbori još nisu ni raspisani, da glasanje u prestonici nadzire "puna posmatračka misija OEBS-a", što je inače praksa samo u zemljama u kojima postoji osnovana sumnja da će izbori biti pokradeni!

Građani su
im rekli svoje

Mogu i OEBS i NATO zajedno da posmatraju izbore i pozovu koga god još žele, ali rezultat zavisi samo od građana Srbije
Darko Glišić, SNS

Kako su krenuli, ne bi trebalo da nas iznenadi ako u pomoć pozovu i NATO pakt!

Radulović jedini "za"

Janković i Jeremić su ostatku opozicije predložili da se "zajednički uputi zahtev da predstojeće beogradske izbore nadzire puna posmatračka misija OEBS". Pismo je upućeno Demokratskoj stranci, Socijaldemokratskoj stranci Srbije Borisa Tadića, Dverima, Novoj stranci, Pokretu "Dosta je bilo", Pokretu za preokret Janka Veselinovića i Levici Srbije Borka Stefanovića.

"Imajući u vidu da nijedna preporuka OEBS-a za unapređenje izbornog procesa u Srbiji nije ispunjena, kao i da je OEBS izneo brojne zamerke na tok predsedničkih izbora ove godine, smatramo da je prisustvo pune posmatračke misije ove međunarodne organizacije neophodan preduslov za regularnost beogradskih izbora", stoji u zajedničkom saopštenju Jankovića i Jeremića. U tom saopštenju, naravno, nema ni pomena činjenici da je OEBS posle predsedničkih izbora 2. aprila ove godine demantovao sve opozicione optužbe i saopštio da su izbori bili demokratski, fer i pošteni.

I dok se većina pomenutih stranaka juče nije izjasnila o ovom predlogu, iz pokreta Saše Radulovića naveli su da su načelno saglasni s njim, dok će Dveri svoj stav izneti danas. Ni Janković ni Jeremić nisu želeli da za Informer odgovore da li svojim zahtevom prave alibi za izborni debakl, a ni OEBS se nije izjašnjavao.

Vojislav Šešelj: Oni svi rade za strance!

Lider SRS Vojislav Šešelj, kome jedinom iz opozicije nije upućen poziv Jankovića i Jeremića, kaže da je srpska opozicija, nažalost, danas u većini - izdajnička!

- Za Jankovića i Jeremića su opozicija samo prozapadne partije koje su u dosluhu sa zapadnim ambasadama, od kojih primaju pomoć ili novac! Pa američki ambasador ih je prošle godine preko nasilja u RIK ubacio u parlament. SRS je opozicija ovoj vlasti, ali nije opozicija srpskom narodu i državi, a OEBS nikada nije bio objektivni faktor, već je vodio antisrpsku politiku - poručuje Šešelj.

S druge strane, predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić kaže da od propalih predsedničkih kandidata ništa više ne može da ga iznenadi.

- Mogu i OEBS i NATO zajedno da posmatraju izbore i koga god još žele, ali rezultat zavisi samo i jedino od građana Srbije. Građani, birači su svoje rekli na predsedničkim izborima i reći će na svakim sledećim šta misle i o nama, i o njima. Opterećeni svojom prošlošću, Janković, Jeremić i ostali nisu neko ko može odlučivati o budućnosti građana ove zemlje - poručuje Glišić.

Lider Pokreta socijalista i ministar vojni Aleksandar Vulin kaže za Informer da opozicija očigledno traži alibi za izborni debakl.

- Izbori još nisu ni raspisani, a Jeremić i Janković sa ostalim partijama dosovskog režima traže opravdanje za poraz i priliku da blate svoju zemlju. Već sada zovu OEBS da bi Srbiju prikazali kao nedemokratsku zemlju, izmišljaju izborne nepravilnosti, baš kao što su izmislili nove birače na Vračaru i kao što su izmislili krađu na prošlim izborima, pa su na kraju morali da priznaju da su lagali - podvlači Vulin, i dodaje da će žuti opozicionari, uprkos svemu, izgubiti svake izbore:

www.beograd.rs

mojugao

SINIŠA MALI

GRADONAČELNIK BEOGRADA

Odluku o tome ko će biti kandidat SNS za gradonačelnika doneće predsednik i organi stranke. Važno je da mi svakoga dana radimo u interesu naših sugrađana.

- Izgubiće zato što Srbija hoće Vučića, a ne njih i zato što Srbi hoće slobodnu Srbiju, a ne poniženu zemlju koja se stidi sebe, kako je bilo u vreme vlasti DOS - zaključuje Vulin.

Mržnja bez programa

Analitičar Dragomir Anđelković smatra da Janković i Jeremić na ovaj način unapred traže izgovor za debakl koji će doživeti na izborima u Beogradu.

- Njima nikakav OEBS ne može da pomogne da bolje prođu na izborima. Ne glasaju posmatrači, već građani Beograda. Kada budu shvatili da bi trebalo da ponude neki program, a ne samo mržnju prema Vučiću, možda će se nešto i promeniti - naglašava Anđelković, napominjući da politika mržnje nikada nikome nije donela uspeh.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija