• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer.rs

10.11.2017

09:47

(FOTO/VIDEO) OTVARANJE PARKA "ALEKSANDROV" U BEOGRADU! Ruski ansambl primio i predsednik Vučić!

Politika

(FOTO/VIDEO) OTVARANJE PARKA "ALEKSANDROV" U BEOGRADU! Ruski ansambl primio i predsednik Vučić!

Podeli vest

Akademski ansambl pesama i igara ruske armije "Aleksandrov" nastupiće večeras u Sava centru

Ovo gostovanje će biti prvo od nezapamćene tragedija koja se dogodila 25. decembra prošle godine kada je iznad Sočija život izgubilao 92 putnika.

Među njima su bila 64 člana ovog hora. Oni će u Beogradu nastupati u novom sastavu.

Predsednik Serbije Aleksandar Vučić primio je jutros hor.

Prestavnici ansambla će nakon susreta sa predsednikom obići park i spomen-tablu koji nose njihovo ime.

- Hor Aleksandrov uvek je pružao inspiraciju ljudima u najkritičnijim situacijama, a danas je njima potrebna naša podrška. Svojim nastupima učinili su da prijateljstvo dva naroda bude još izraženije. Dobijali su aplauze publike širom sveta, a nadam se da će danas u Beogradu pokazati da su zadržali svoj jedinstveni kvalitet zvuka i snažnu energiju - istakao je predsednik Vučić. 

Tanjug

Park koji se nalazi na prostoru od spomenika caru Nikolaju Drugom Romanovu do Ruskog doma u Beogradu, od danas će nositi ime „Aleksandrov", po istoimenom ruskom ansamblu.

 

Oni su uputili poziv predsedniku Vučiću da poseti zdanje i muzej hora Aleksandrov tokom boravka u Moskvi u decembru ove godine.

- Spremni smo da naše odnose dalje razvijamo i unapređujemo. Ovo je istorijski događaj i to je velika čast kako za naš hor, tako i za celu Rusiju - istakli su članovi hora Aleksandrov i izrazili zahvalnost za podršku Srbije nakon tragedije koja ih je zadesila u decembru 2016. godine.

Tanjug

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović podsetio je juče da je Skupština grada početkom godine donela odluku da se ovom parku dodeli ime „Aleksandrov", po ansamblu koji je u našoj zemlji gostovao 11 puta.

- Ansambl, odnosno hor, plesna grupa i orkestar, koji ima svetsku slavu, ove godine proslaviće 87 godina postojanja. Nas je zadužio velikom podrškom za vreme bombardovanja 1999. godine - rekao je on.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija