• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.11.2017

11:09

POPOVIĆ: Istraživačko novinarstvo ili politički napadi

Politika

POPOVIĆ: Istraživačko novinarstvo ili politički napadi

Podeli vest

Ministar Nenad Popović izjavio je danas da cilj novinara istraživačke mreže KRIK nije nikakvo istraživačko novinarstvo, već isključivo političko žigosanje i progon svih koji misle drugačije od njih

 

Popović se u prilog toj oceni poziva na poslednji tekst KRIK-a o njemu, u kojem je, kako kaže, iznesen politički sud, u vidu pitanja kako je moguće da jedan, kako je navedeno, "ruski čovek" bude u "proevropskoj vladi". 

Očigledno je, ističe Popović u saopštenju, da napad KRIK-a na mene ima veze sa mojim stavom o potrebi jačanja političkih i ekonomskih veza između Srbije i Rusije, kao i stavom da Srbija treba da ostane vojno neutralna država i nikada ne uđe u NATO. 

- Ne dolaze slučajno ti napadi u trenutku kada se na Srbiju vrše ogromni spoljni pritisci zbog samostalne i suverene politike koju naša zemlja vodi. 

Pritiskaju nas zbog ruskih migova, zbog ruskog humanitarnog centra u Nišu, zbog toga što nismo uveli sankcije bratskoj Rusiji, zbog toga što kažemo da je Kosovo Srbija. Svi koji podržavaju takvu politiku, postaju mete za KRIK i njihove finansijere iz inostranstva", naveo je ministar.

Dodao je da, kao što nikada nije krio svoju imovinu, tako nikada nije krio da se zalaže za izgradnju najboljih odnosa između Srbije i Rusije, jer smatra da je to u najboljem interesu našeg naroda i zemlje. 

- Raduje me i učvršćuje u mojoj politici činjenica da taj stav sa mnom deli ogromna većina građana Republike Srbije - navodi Popović. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija