• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

10.11.2017

12:05

(FOTO) SASTANAK DRŽAVNOG VRHA SRBIJE I REPUBLIKE SRPSKE: Vučić razgovarao sa Dodikom, Brnabić sa Cvijanovićevom u Palati Srbija!

Politika

(FOTO) SASTANAK DRŽAVNOG VRHA SRBIJE I REPUBLIKE SRPSKE: Vučić razgovarao sa Dodikom, Brnabić sa Cvijanovićevom u Palati Srbija!

Podeli vest

Istiovremeno, u odvojenim sastancima, razgovaraju ministri dve vlade, a zatim će uslediti zajednička sednica vlada Srbije i Srpske

Sastanak predsednika Srbije i Republike Srpske, Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, i premijerki Ane Brnabić i Željke Cvijanović počeo je danas pre podne u Palati Srbija.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je posle sastanka rekao da je moguće da do nove godine bude završen proces razgraničenja izmedju Srbije i Bosne i Hercegovine.

- Mislim da je moguće da se to uradi do Nove godine - rekao je Dodik novinarima, posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkama Srbije i Republike Srpske, Anom Brnabić i Željkom Cvijanović.

On je rekao da je na tom sastanku upoznat da je Srbija koncipirala svoj predlog koji je veoma jasan.

Dodik je ponovio da Republika Srpska podržava predlog Srbije i da veruje da ni Hrvati u Bosni i Hercegovini neće imati ništa protiv.

On je upozorio da je moguće da će zvanično Sarajevo iz svojih političkih razloga možda praviti probleme.

- Niko tu ništa ne dobija i ne gubi - rekao je Dodik govoreći o razgraničenju.

Granica BiH i Srbije duga je 335 kilometara a sporni su delovi kod Zvornika, odnosno Bajine Bašte, zatim deo kroz koji prolazi pruga Beograd-Bar i deo oko opštine Priboj, koja je razdvojena teritorijom opštine Rudo.

Istiovremeno, u odvojenim sastancima, razgovaraju ministri dve vlade, a zatim će uslediti zajednička sednica vlada Srbije i Srpske.

Tanjug



Izjave za medije dveju predsednica vlada planirane su za 13.30 sati.

Predviđeno je i svečano potpisivanje Memorandum dve vlade o saradnji u oblasti vazduhoplovstva, koji će potpisati predsednica Vlade RS Željka Cvijanović i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin. 

 

Tanjug


Biće potpisan Sporazum o saradnji u oblastima infrastrukture kvaliteta, između Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske i Ministarstva privrede Srbije, kao i Memorandum o saradnji između Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske za period 2017-2021. godine.

Takođe, biće potpisan Memorandum o saradnji u oblasti poštanskog i telekomunikacionog saobraćaja između Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije i Ministarstva saobraćaja i veza RS.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija