• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.11.2017

19:46

TADIĆ HAPSI KOŠTUNICU!? Optužio ga da je kriv za paljenje Ambasade SAD

Politika

TADIĆ HAPSI KOŠTUNICU!? Optužio ga da je kriv za paljenje Ambasade SAD

Podeli vest

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić optužio je juče nekadašnjeg premijera i lidera DSS Vojislava Koštunicu da je direktno odgovoran za paljenje američke ambasade u Beogradu tokom protesta "Kosovo je Srbija" u februaru 2008. godine!

Komentarišući optužbu funkcionerke SNS Zorane Mihajlović da je "pobegao u Rumuniju kad je Priština donela odluku o proglašenju nezavisnosti", Tadić je rekao da je to neistina.

Bivši premijer u problemu
Nadležni će sada morati da pokrenu istragu i u najmanju ruku saslušaju Vojislava Koštunicu!

- Par sati posle početka dramatičnih događaja vratio sam se iz Rumunije u Beograd, a u toku protesta, preko Saveta za nacionalnu bezbednost, dao sam nalog za aktiviranje PTJ u svrhu zaštite građana i stranih ambasada. Podsećam Zoranu Mihajlović da je tokom mog sastanka u Rumuniji Vojislav Koštunica, u dogovoru s njenim vođama, povukao bezbednosne snage dozvoljavajući neometano nasilje. Danas oni koji su se na taj način borili ne za Kosovo, već za najjeftinije političke poene lažnog patriotizma, govore o mom "bežanju"... - naveo je Tadić

Bivši predsednik je, dakle, ovom izjavom direktno optužio bivšeg premijera za paljenje Ambasade SAD, što niko od državnih zvaničnika nikada do sada nije učinio. Tako je Tadić zapravo "uhapsio" Koštunicu, jer će nadležni sada morati da pokrenu istragu i u najmanju ruku saslušaju nekadašnjeg predsednika Vlade!

Kad smo juče pozvali Vojislava Koštunicu da prokomentariše Tadićeve optužbe, on nije bio raspoložen za priču.

- Video sam tu Tadićevu izjavu... Hvala vam na pitanju, ali znate da od povlačenja iz politike ništa nisam komentarisao. Neću to uraditi ni sada... - poručio je Koštunica.

Presuda za paljenje ambasade 14. novembra

Viši sud u Beogradu zakazao je za 14. novembar objavljivanje presude sedmorici optuženih za paljenje ambasade SAD. Na optuženičkoj klupi su Dejan Vučković, Đorđe Tomin, Nikola Kosanović, Filip Backović, Dragan Marinkov, Marko Novitović i Milan Tomas.
Maja prošle godine podignuta je posebna optužnica protiv pet policijskih službenika zbog propusta u obezbeđenju ambasade i u toku je njeno preispitivanje.
Kobne večeri, u zapaljenoj ambasadi, u požaru je stradao student iz Novog Sada Zoran Vujović (21).


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija