• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

13.11.2017

20:00

DRAMATIČNO! Jako opasan plan zločinačkog NATO pakta - HRVATI NA SRBE ŠALJU TENKOVE I TOPOVE?!

Politika

DRAMATIČNO! Jako opasan plan zločinačkog NATO pakta - HRVATI NA SRBE ŠALJU TENKOVE I TOPOVE?!

Podeli vest

NATO od Zagreba traži podatke o mostovima, tunelima, aerodromima i prugama kako bi utvrdili mogu li da izdrže prolaz konvoja tenkova! Stručnjaci upozoravaju da je ovo direktna pretnja Srbiji i RS

Hrvatsko ministarstvo odbrane, na zahtev NATO pakta, od početka septembra meri veličinu puteva, mostova, tunela, vijadukta, aerodroma i pruga kako bi utvrdilo mogu li da izdrže prolaz konvoja tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila ka istoku!

Pritisak stalno raste

Tanjug

Srbija ne želi da bude članica bilo kog vojnog saveza i ne pristaje da uvede sankcije Rusiji. Zbog toga se sve više pojačava pritisak
Miodrag Linta, Savez Srba u regionu

Zagrebački mediji navode da je ministar odbrane Damir Krstičević naložio Ministarstvu saobraćaja i upravama aerodroma i železnica da prikupe ove podatke za potrebe "međunarodne vojne saradnje"!?! Ti podaci, kako se navodi, trebalo bi da posluže šefovima NATO prilikom prebacivanja vojnih snaga. Stručnjaci upozoravaju da je ovo pretnja Srbiji, koja uz Republiku Srpsku jedina u regionu nije članica ovog vojnog saveza i koja ima stratešku vojnu saradnju sa Rusijom!

'Vojni Šengen'

Prema navodima zagrebačkog "Jutarnjeg lista", ovo je samo početak realizacije NATO plana o 'vojnom Šengenu', koji podrazumeva neometano premeštanje vojnika i vojne opreme kroz teritorije svih država članica saveza.

"Ministarstvo odbrane je preko Ministarstva saobraćaja, za potrebe međunarodne vojne saradnje, tražilo od upravnika autoputeva podatke o dužini i širini mostova i vijadukta, položaju, visini i širini tunela. Podaci o logističkim mogućnostima, na zahtev NATO, čiji je Hrvatska član, traženi su i od aerodroma i železnice. Mostovi i vijadukti trebalo bi da izdrže prolaz konvoja tenkova i drugih teških vojnih vozila kao što su topovi. Ovi podaci treba da posluže NATO prilikom prebacivanja vojnih snaga kopnom, računajući na putnu mrežu u Hrvatskoj", piše ovaj list.

Informer

Niko od zvaničnika juče nije želeo da komentariše ove navode. Nezvanično, međutim, u vrhu države nam je rečeno da pažljivo prate ovaj slučaj.

- Zašto bi NATO tražio podatke o putnoj mreži neke države, sem ako ne namerava da pošalje konvoje vojnika i vojne opreme? Malo je verovatno da je reč samo o statističkim podacima. Bojim se da će pre biti da je ovde reč o pripremi nagomilavanja oružja u Hrvatskoj. Kome to tenkovi i topovi mogu da prete u regionu sem Srbiji i RS koje jedine nisu u NATO i imaju jake veze sa Rusijom?! - upozorava Informerov izvor blizak bezbednosnim strukturama.

Stručnjak za bezbednost Milan Petrić, komentarišući ove navode, ocenjuje da su svi svesni da NATO pravi široki obruč oko Rusije.

Informer

mojugao

BOŽIDAR DELIĆ

GENERAL U PENZIJI

Hrvati su bili u obavezi da ovo urade.
To su podaci koje NATO objedinjava za celu svoju teritoriju kako bi znali kakve su im mogućnosti i kapaciteti. To sa Hrvatima je rutinska stvar.

- Ovo može biti deo realizacije takvog plana. S druge strane, može se reći i da su to samo statistički podaci. Međutim, ako su to samo statistički podaci, postavlja se ozbiljno pitanje kako je moguće da su sve logističke i informativne akcije usmerene ka Rusiji - podvlači Petrić.

Smeta im neutralnost

Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba u regionu, smatra da pojedinim zapadnim centrima moći sve više smeta nezavisna politika Srbije.

- Naša država ne želi da bude članica bilo kog vojnog saveza, ne pristaje da uvede sankcije Rusiji i neće da prizna lažnu državu Kosovo. Zbog toga se sve više pojačava pritisak na Srbiju. Zato se pisanje hrvatskih medija o zahtevu NATO prema Zagrebu može tumačiti kao ozbiljna pretnja i pritisak na Beograd - podvlači Linta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miroslav Mime

pre 6 godina

Bez oklevanja sklopiti vojni savez sa Rusijom. Obavezno Kosovo proglasiti privremeno okupiranom teritorijom Srbije. Ni pod kojim uslovima ne priznati Kosovo i ne dopustiti da uđe u Ujedinjene nacije. Sećam se negde sredinom 60-tih, Dorćolom se moga videti jedan pijani šiptar, koji je nešto mumlao na šiptarskom, ali se jasno moglo čuti da povremeno viče: "Velika Albanija". Svi su ga gledali smejući mu se, jer tada je pomisao na veliku Albaniju, bilo nešto što se graničilo sa fantastikom. Taj šiptar je bio siromašan (sudeći po garderobi ) i najverovatnije nije imao neko veliko obrazovanje. Dakle, on je verovao, uprkos činjenici da je njegov san bio gotovo nemoguć. Umro je i neće doživeti, da vidi, kako je njegova želja, njegovo verovanje, danas gotovo moguće. ZATO, ma koliko to danas izgleda neostvarivo, SRBI ne smeju sebi dozvoliti da izgube nadu, da Kosovo neće ponovo biti naše.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija