• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.11.2017

20:53

CVIJANOVIĆ BEZ DILEME: Iza Izetbegovićeve izjave stoje SAD

Politika

CVIJANOVIĆ BEZ DILEME: Iza Izetbegovićeve izjave stoje SAD

Podeli vest

Iza izjave Bakira Izetbegovića da se nada da će BiH priznati nezavisnost Kosova stoje SAD, uveren je novinar Željko Cvijanović

- On to radi sad zato što postoji veliki pritisak sa Zapada, pre svega iz SAD na Beograd da popusti po pitanju Kosova i po pitanju Rusije. Izetbegović je deo tog kora i deo tog pritiska- smatra Cvijanović.

On dodaje da iako su emotivna ubeđenja bošnjačkog člana Predsedništva BiH mnogo bliža Erdoganu, koji je inače nedavno bio u poseti Srbiji, Izetbegovićeva politička mocć i politička karijera stoje u rukama SAD.

Cvijanović ocenjuje da je Srbija u poslednje vreme dosta investirala u dobre odnose sa susednom zemljom, a da izjava Bakira Izetbegovića te odnose vraća desetak godina unazad.

Upitan da li su Srbi u Republici Srpskoj jedina adresa na koju je njegova izjava upućena, Cvijanović primećuje da je u intervjuu Dojče veleu, u kojem je dao i pomenutu izjavu, Izetbegović i pretio ratom Srbima u Republici Srpskoj a da je to ostalo u senci ostalih izjava.

-  Nije neuobičajeno da on preti Republici Srpskoj ali je vrlo neuobičajeno da je spreman da prekrši Ustav da bi priznao Kosovo- kaže Cvijanović.

On je objasnio da bi Izetbegović jedino kršenjem Ustava mogao da prizna nezavisnost Kosova jer je najvišim pravnim aktom rešeno da odluke donosi tročlano Predsedništvo "gde ima jedan član, koji se sigurno neće sagalasiti s tim - Mladen Ivanić".

BAKIR PLJUNUO PA POLIZAO: Nije najavio da će BiH da prizna Kosovo, nego je rekao" da se nada priznanju"?!

BAKIR OPET PRETI SRBIMA: Ako RS pokuša da se otcepi - BRANIĆEMO BiH KAO ALIJA 1992!

DODIK: BiH neće priznati Kosovo jer to zavisi od mene, a ne od propalog Bakira Izetbegovića

ODRŽANA SEDNICA Biroa za koordinaciju rada službi bezbednost


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija