• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs

15.11.2017

10:01

(VIDEO) LAZANSKI NA TV PINK: Srbija nije dobila ULTIMATUM za ulazak u NATO, ali MORAMO DA SARAĐUJEMO S NJIMA!

Politika

(VIDEO) LAZANSKI NA TV PINK: Srbija nije dobila ULTIMATUM za ulazak u NATO, ali MORAMO DA SARAĐUJEMO S NJIMA!

Podeli vest

Miroslav Lazanski, vojno-politički komentator lista "Politika" kaže da do sada nije video ni jednu izjavu, čak ni generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, da Srbija mora da uđe NATO, te da je reč o spinovanju

- Više to spinuju određeni političari i mediji, kroz kontekst one sintagme sedenja na dve stolice. Mi nismo nikada iz relevantnih krugova NATO dobili ultimativni zahtev da Srbija uđe u NATO, više se u medijima može čuti da oko nas svi u NATO - rekao je Lazanski za Pink.

Osvrnuvši se na navode da tom savezu smeta saradnja Srbije i Rusije, Lazanski je postavio pitanje kako je onda moguće da im ne smeta Severni tok dva, odnosno saradnja Nemačke i Rusije, da Nemačka ima 200.000 građana koji rade u Rusiji.

- Ni iz jednog zvaničnog izvora nisam čuo da im smeta saradnja Srbije i Rusije - rekao je Lazanski i ocenio da se nama ta teza na odeđeni način podmeće u kontekstu cele kampanje koja se vodi i preko dela NVO i medija zaduženi za spinovanje.

pink.rs

On je govoreći o današnjoj poseti predsednika Srbije Briselu, predočio da Aleksandra Vučića očekuje ne samo sastanak sa Stoltenbergom, već i sa 29 ambasadora država članica NATO, kojima će ukazati na situaciju na Kosovu. 

- NATO je na neki način čuvar određenog stepena bezbednosti Srba na Kosovu. Mi moramo da NATO da sarađujemo hteli mi to ili ne, jer su u južnoj srpskoj pokrajini garanti da neće biti nasilja, bar ne otvorenog i masovnog nasilja nad Srbima - ocenio je Lazanski. 

Prema njegovoj oceni, nema razloga da NATO savezu smeta nabavka ruske vojne opreme, jer vojnu tehniku iz Rusije imaju i Grci, Bugari, Slovaci...  




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija