• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/informer.rs

15.11.2017

10:22

(VIDEO) MLADIĆA SU HTELI DA STRPAJU U LUDNICU: Generalov sin otkrio najnoviju ucenu Haškog tribunala!

Politika

(VIDEO) MLADIĆA SU HTELI DA STRPAJU U LUDNICU: Generalov sin otkrio najnoviju ucenu Haškog tribunala!

Podeli vest

Pritvorenicima u Sheveningenu zabranjene su posete njihovih lekara dok Tribunal u Hagu ne izrekne presudu Ratku Mladiću, 22. novembra. Odluka je doneta na zahtev pritvorskih lekara i predstavlja svojevrstan presedan

Odbrana haškog optuženika generala Ratka Mladića nije dobila zvanično obrazloženje za ovu odluku, a u medijima se pojavila potpuno nelogično obrazloženje da bi bilo kakve posete lekara u ovom stadijumu mogle da ugroze i zaista naštete zdravlju pritvorenika.

Sin Ratka Mladića, Darko Mladić kaže da je njegov otac veoma iscrpljen i umoran, ali da ga ne čudi odluka Tribunala da zabrani posete lekara, jer se od njih može svašta očekivati, a ovo je samo jedna stavka u nizu kršenja njegovih prava da se brani i leči. 

HAG BEZ MILOSTI: Odbijen zahtev Mladića za odlaganje izricanja presude!

- Obrazloženje nismo dobili. Tu nema nikakve logike, ne znam koji lud mozak može nešto tako da smisli. Ocena da mogu da mu ugroze zdravlje je ne samo profesionalna, već i lična uvreda za lekare iz Srbije. Taj tribunal u sada u fazi "Letećeg cirkusa" Montija Pajtona - smatra sin haškog optuženika. 

Mladić kaže da Ratkovo zdravstveno stanje od početka izaziva kontraverze, jer je nasilno prebačen u Ševeningen bez prilike da se zaleči.

 - Lekar pritvorske jedinice nas je ucenio da će ga, ako se pozovemo na procesnu nesposobnost, zatvoriti u ludnicu i da će tamo za šest meseci umreti. Sud je ignorisao njegovo zdravstveno stanje, a nama je traženo da to pitanje ne potežemo - rekao je Darko Mladić. 

Kako ocenjuje, nesavesnim lečenjem u Haškom tribunal njegov otac je doveden u poziciju da mu je život ugrožen. 

youtube.com

- Dobili smo pre nekoliko dana više od 500 dokumenata o njegovom zdravstvenom stanju. Sada, posle svega se postavlja ptanje da li su autentični… Porodica više nema nikavo poverenje u holandske lekare - naveo je Darko Mladić. 

- Šest godina živimo sa svešću da svakoga dana umre, zapravo čudo je da je živ posle svih propusta. Pokazao da je vanserijski čovek u odnosu na okolnosti u kojim se našao - dodao je sin Ratka Mladića, koji tvrdi da njegov otac nije imao fer suđenje, jer su sudije umele otvoreno da stanu na stranu tužilaštva, a neki od njih su bili i u sukobu interesa.

HAŠKO TUŽILAŠTVO PROTIV zahteva za odlaganje presude Mladiću!

Advokat Branko Lukić najavljuje da će odbrana svim mehanizmima nastviti da se bori da omogući lečenje Ratku Mladiću.

 - Ovo je svakako presedan, prvi put vidimo da se nešto ovako desilo. Posledoice trpe i drugi pritvorenici kao što je Stojan Župljanin, koji je imao moždani udar - rekao je on, ukazavši da je ova odluka u suprotnosti da pravilima o radu Tribunala.

 - Taj tribunal je nizom odluka sebe već diskreditovao i nastavlja sa praksom kršenja prava pritvorenika - rekao je Lukić. 

POTVRĐENO! RATKO MLADIĆ IMAO SERIJU MOŽDANIH UDARA! Haški sud pušta bivšeg komandanta VRS DA UMRE PRE PRESUDE!

Prema njegovim rečima, odbrana Ratka Mladić se godinama bori da dobije kompletnu lekarsku dokumentaciju, a ova odluka anulira sav taj napor, jer lekari ne mogu da mu pruže neophodnu pomoć. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija