• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

15.11.2017

12:33

BRNABIĆ: Dajemo sve od sebe za bolje uslove i plate u zdravstvu

Politika

BRNABIĆ: Dajemo sve od sebe za bolje uslove i plate u zdravstvu

Podeli vest

Predsednica vlade Ana Brnabić izjavila je da država daje sve od sebe da poboljša uslove za rad lekara i medicinskih radnika, odobrava nove specijalizacije, uz povećanje plate zaposlenih u zdravstvu

Ona je navela da je ove godine odobreno zapošljavanje 4.000 medicinskih radnika, kao i da je predviđeno povećanje od deset odsto u zdravstvu od 1. januara 2018. godine. 

Kao problem je istakla to što su u prethodnih skoro deset godina bile zabranjene specijalizacije, pa imamo generacije koje su propuštene i što treba nadoknaditi. 

- Dajemo sve od sebe, čula sam više puta ministra zdravlja da će nam trebati četiri do pet godina da nadoknadimo što je neko zabranio specijalizacije. Što je strašno - rekla je Brnabić.

Uz to, dodala je, država ulaže puno sredstava u infrastrukturu u zdravstvu.

- Zavšravamo KC Niš, kao najmoderniji, krenuli smo u tender za KCS u Beogradu, spremamo za KC Vojvodine… Pravimo I fizički bolje uslove da ljudi rade normalno. To je ono što možemo da uradimo u ovom trenutku - dodala je. 

Na konstataciju da u novim ustanovama neće imati ko da radi, ako medicinari odlaze, Brnabić je rekla da odliv kadrova nije samo problem Srbije, već i drugih zemalja EU. 

- Ne znam šta bi bila konkurentna plata, ne možete da date konkurentnu platu u odnosu na Švajcarsku ili Nemačku, ali ni troškovi života nisu isti u Srbiji i Nemačkoj. Trudimo se da povećamo platnu moć u skladu sa mogućnostima i da im damo bolje uslove za rad - istakla je Brnabić. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17