• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

15.11.2017

15:34

ORLIĆ: Ne može misija OEBS-a da glasa umesto građana

Politika

ORLIĆ: Ne može misija OEBS-a da glasa umesto građana

Podeli vest

Ne može nijedna misija, čija god bila, da glasa umesto građana Srbije I da učini da neko ko se nalazi ispod ivice cenzusa pobeđuje, izjavio je danas zamenik šefa poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić povodom zahteva dela opozicije da OEBS nadgleda beogradske izbore

- To je nemoguće, toliko je valjda svakom u Srbiji jasno - rekao je Orlić novinarima u parlamentu.

Prema njegovim rečima, svi izbori na kojim su ti "veliki politički geniji iz DOS-a uspešno pobeđivali" do sada su bili vise nego fer i takvi moraju da budu svi naredni izbori, nije važno na kom nivou u kojoj godini I ko ih organizuje. 

Srbija je, kaže Orlić, odavno to uspostavila dobre standard pozivajući one koji žele da OEBS posmatra izbore da im objasne "svoje fenomenalne ideje" kao što je bila "ideja Vuka Jeremića u izbornoj noći 2017.godine zauzmu sva biračka mesta".

On je dodao da Srbija nikada nije imala nikakav problem sa idejom da ko god želi posmatra bilo koji apsket procesa izbora u Srbiji, naprotiv, svim posmatračima je, kaže, bilo omogućeno da vide svako biračko mesto, document I da razgovaraju sa kim god žele.

Srbija je u tom smislu I bolje organizovana I otvorenija od mnogih evropskih zemalja, rekao je Orlić I dodao da nema šta da se krije.

Kako je rekao, vlast nema problem sa idejom da se zna svaki segment izbornog procesa već sa "usijanim glavama" koji očigledno ne shvataju kakvu štetu prave državi šireći takve optužbe na njen račun.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija