• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.11.2017

16:32

​SNS: Pokušaj DS da napravi aferu oko privatizacije luke NS

Politika

​SNS: Pokušaj DS da napravi aferu oko privatizacije luke NS

Podeli vest

Gradski odbor Srpske napredne stranke ocenio je danas licemernim pokušaj pravljenja afere od privatizacije Luke Novi Sad "od strane onih koji su pljačkaškim privatizacijama uništili privredu Srbije"

- Ako neko o privatizaciji ne bi trebalo da se oglašava makar iz pristojnosti, onda je to Demokratska stranka- navodi se u saopštenju SNS.

Kako se ističe, cilj Srpske napredne stranke i njenih koalicionih partnera je da se od Luke Novi Sad napravi najveći logistički centar u regionu i da kapacitet pretovara poraste na 1,6 miliona tona godišnje. 

- Takođe imamo nameru da u Luci Novi Sad bude izgrađen prvi kontejnerski terminal na Dunavu u našoj zemlji. Za sve to su potrebna velika ulaganja u lučku infrastrukturu i to je razlog privatizacije za koju je zainteresovano nekoliko renomiranih lučkih operatera- piše u saopštenju.

Pokrajinski odbor Demokratske stranke je ranije danas pozvao da se zaustavi privatizacija Luke Novi Sad, uz obrazloženje da ona ostvaruje odlične poslovne rezultate i da je sa prometom od preko milion tona robe godišnje stekla status luke od posebnog evropskog značaja.
Gradski odbor SNS ukazuje da je Pokrajinski odbor DS u saopštenju u tom saopštenju "namerno ili slučajno" izostavio jedan bitan detalj o uslovima ove privatizacije - da novi vlasnik Luke neće ujedno biti i vlasnik zemljišta od oko 30 hektara i infrastrukture, već samo posla. 

Izdvajanje zemljišta i infrastrukture iz privatizacije ključna je razlika u odnosu na ranije inicijative za sprovođenje ovog postupka, ističu novosadski naprednjaci. 
- Zbog lopovluka (DS) na desetine hiljada radnika ostalo je bez egzistencije, a te probleme u nasledstvo je dobila da rešava Srpska napredna stranka. Ovom prilikom pitamo kako se gospoda Janković, Šutanovac, Živković, Ðilas, Šapić i Jeremić nisu oglašavali kada su Mišković i njemu slični za ''tepsiju ribe'' kupovali sve što im je palo šaka, a radnike bukvalno ostavljali na ulici ili na milost i nemilost novim gazdama bez valjanog socijalnog programa. 

Verovatno zato što su u tom haosu koji je trajao od 5. oktobra 2000. do 2012. godine i sami profitirali - piše u saopštenju.

KONAČNA ODLUKA: Nema parlamentarnih izbora, Beograđani izlaze na GLASANJE U MARTU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija