• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.11.2017

08:00

ĐURIĆ: Saša Janković nije više politikant već VELIKOALBANSKI LOBISTA ZGRČENOG DUHA I TELA!

Politika

ĐURIĆ: Saša Janković nije više politikant već VELIKOALBANSKI LOBISTA ZGRČENOG DUHA I TELA!

Podeli vest

Potpredsednik GO SNS Marko Ðurić reagovao je jučerašnje istupanje lidera PSG Saše Jankovića, odnosno ideju da se Dečani i Gračanica prepuste Prištini, a da Beograd dokaže "da su naši", rekavši da je to "nezapamćen skandal nezamislivih razmera"

Kako se navodi u saopštenju, sada jasno zašto Janković, dok je u dva mandata bio zaštitnik građana, nije napisao ni jedno slovo o položaju Srba na KiM.

Kako kaže Ðurić, od danas Janković nije više ni politikant u potrazi za jeftinim poenima, već bestidni velikoalbanski lobista.

- Nisam ni očekivao da će Saša Janković postupiti normalno i odgovorno, i ponuditi neke ideje o tome kako popraviti položaj Srbije ili našeg naroda na Kosovu i Metohiji, ali sam, iako svestan zgrčenog stanja njegovog duha i tela, zapanjen da je tako javno i otvoreno, bez stida i trunke kajanja, u danu kada Srbi na Kosovu i Metohiji slave svoj najveći i istorijski uspeh, postati politički nastavljač i zagovornik nedela onih koji su 17.03.2004. pokušali da zatru najveće srpske svetinje - rekao je Ðurić.

On je dodao i da nazivanje samoproglašenog Kosova državom, jeste "brutalna uvreda svih građana Srbije, a posebno onih koji su u odbrani naše zemlje dali očeve, majke, braću, sestre".

Saša Janković je juče, gostujući na RTV Vojvodine kazao povodom navoda da su Gračanica i Dečani kosovska baština, da je na Srbiji da dokaže da nije tako, i da se članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama ne može prihvatiti dok se to ne dokaže.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nele

pre 6 godina

"Prangija" gleda na svoju buducnost!! Pomislio je mozda,da ce u dogledno vreme,pljujuci po SRBIMA(za njega stvarno neznam kojeg li je bolesnog porekla) bude predlozen od strane njegovih nalogodavaca,za Nobelovu nagradu.Kad moze Kandiceva,zasto ne i on???Samo nakaradno o Srbima...To je recept za "velika dostignuca.

Izbori 2024

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija