• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.J.

22.11.2017

07:54

DRAMATIČNO! LIDER SRS UPOZORAVA NA ZLOČINAČKE PLANOVE HAGA: Generala Mladića će osuditi na smrt!

Politika

DRAMATIČNO! LIDER SRS UPOZORAVA NA ZLOČINAČKE PLANOVE HAGA: Generala Mladića će osuditi na smrt!

Podeli vest

Preko njega hoće da osude sve Srbe za genocid. Protiv generala nema nikakvih dokaza, ali danas će ga osuditi ili na doživotnu robiju ili na 40 godina zatvora. On živ iz zatvora neće izaći, kaže Vojislav Šešelj

Lider radikala Vojislav Šešelj uveren je da će sudije Haškog tribunala danas izreći najtežu kaznu generalu Ratku Mladiću - ili doživotnu robiju ili 40 godina zatvora! Šešelj, koji je sam više od 12 godina proveo u haškom pritvoru, upozorava da zapadni moćnici preko Mladića hoće da sve Srbe osude za genocid i žigošu nas kao genocidan narod!

Komentarišući izricanje prvostepene presude ratnom komandantu Vojske Republike Srpske koje je zakazano za danas, Šešelj u intervjuu za Informer kaže da je Tribunal osvedočeni antisrpski sud koji će učiniti sve da Mladić nikada više živ ne izađe iz zatvora.

73 godine ima general Ratko Mladić

Kakvu presudu očekujete, ima li nade za generala?

- Ne očekujem ništa dobro, naprotiv, desiće se ono najgore. Kazna će biti rigorozna, najteža. Ili doživotna ili 40 godina zatvora. Kako god, to će za generala Mladića biti smrtna kazna. Iako protiv njega nema nikakvih konkretnih dokaza, iako tokom suđenja nije dokazana bilo kakva njegova krivica, osudiće ga za genocid koji se nije dogodio. Cilj Haga i njihovih mentora jeste da preko te presude žigošu čitav srpski narod. To im je glavni cilj! 

Sa Mladićem sam igrao šah, trudio se da ga oraspoložim

Ratko Mladić je uhapšen 2011. godine, vi ste tada bili u Hagu...
 - Kada smo čuli da je uhapšen, svi smo bili ožalošćeni. Nadali smo se da nikada neće uhvatiti Mladića, Karadžića, Hadžića. Kad je Mladić stigao u Hag, bio je lepo dočekan od nas ostalih robijaša. Sa mnom se mnogo družio, često smo igrali šah. Onda su se uplašili da mu dajem neke savete, pa su ga prebacili u drugi blok. Šalili smo se, trudio sam se da ga oraspoložim. Mada, on je već tada bio jako loše, desna ruka mu je bila oduzeta i teško se kretao...

Mladiću stavljaju na teret zločin u Srebrenici...

- To je sve jedna velika nameštaljka. Ta priča o genocidu je grozna izmišljotina! Tamo u Srebrenici su streljani muslimanski zarobljenici, a Tribunal sada u streljane uračunava i muslimane koji su poginuli prilikom proboja, u međusobnim muslimanskim sukobima, kao i one koji su poginuli prethodnih godina i već bili uredno sahranjeni. Ne prezaju ni od čega, dovlačili su leševe i sa drugih područja Bosne samo da bi broj navodno ubijenih muslimana bio veći! U svakom slučaju, po konvenciji o genocidu, ne postoji nijedan uslov da se to što se u Srebrenici dogodilo proglasi za genocid. Nije ubijeno nijedno dete, nijedna žena ili starac. Jasno je da je sve to na silu i da Hag hoće da preko Karadžića i Mladića krivicu prebaci na celokupan srpski narod. 

Veselin ŠljivančaninTanjug

mojugao

VESELIN ŠLJIVANČANIN

PENZIONISANI OFICIR JNA

Mladića su skrhanog doveli u Hag. Najtužnije je što su tome doprineli i neki iz Srbije. Rekao sam mu tamo: 'Ne stidi se ničega, časno si služio svojoj zemlji. Nismo mi školovani za ratne zločine, već da branimo svoju zemlju i narod.'

Zdravstveno stanje generala Mladića jako je loše, neizvesno je da li će on uopšte moći da prisustvuje izricanju presude...

- Čuo sam iz više izvora da mu je zdravlje narušeno, da je u teškom stanju i da je situacija alarmantna.

Tribunal će izreći presudu i u njegovom odsustvu. To su uradili i u mom slučaju.

Kako iz ove perspektive gledate na celokupno suđenje Ratku Mladiću?

- Proces je od početka nepravedan, besraman. Sudili su mu iako on nije bio sposoban za to. Od prvog dana on nije bio u stanju da prati suđenje niti da se brani, zbog dva moždana udara i mnogih drugih zdravstvenih komplikacija. Da ne spominjemo neadekvatnu lekarsku negu... 

Velika nepravda
 Od prvog dana Mladić, zbog dva moždana udara, nije bio u stanju da prati suđenje niti da se brani. Oni tamo sude polumrtvom čoveku!
Vojislav Šešelj

Kako komentarišete to što zapadni mediji Mladića nazivaju "najvećim krvnikom Balkana" i uveliko najavljuju najtežu kaznu?

- Skoro cela Evropa je danas antisrpska, to je pokazala mnogo puta. Glavni krivci za izbijanje rata nikada nisu procesuirani. Ni Tuđman ni Izetbegović... Kad se pogleda lista optuženih i osuđenih pred Haškim tribunalom, odmah se vidi da je tu ogroman broj Srba, a samo par muslimana i Hrvata. Zapad samo hoće da Srbe proglasi zločincima! To je početak i kraj priče.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija