• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.11.2017

20:08

ŠOKANTNO! JANKOVIĆ JE RADIO ZA TAJNU SLUŽBU DS! Saša Radulović teško optužio lidera PSG!

Politika

ŠOKANTNO! JANKOVIĆ JE RADIO ZA TAJNU SLUŽBU DS! Saša Radulović teško optužio lidera PSG!

Podeli vest

U pismu koje je danas objavio na sajtu dostajebilo.rs, lider DJB nedvosmisleno je optužio Sašu Jankovića da je još od 2004. zajedno sa DS gradio paralelnu službu bezbednosti, odnosno paradržavni aparat za praćenje i prisluškivanje!

Lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović objavio je večeras na sajtu pokreta pismo naslovljeno "Moji susreti sa Sašom Jankovićem", kao odgovor na brutalne uvrede koje mu je juče u Tviter prepisci uputio čelnik Pokreta slobodnih građana.

U pismu Radulović otkriva detalje svojih susreta sa Jankovićem i optužuje ga da je zajedno sa Demokratskom strankom gradio paralelnu službu bezbednosti!

Deo pisma u kojem lider DJB direktno optužuje Jankovića odnosi se na događaje iz januara 2014. godine, kada je, prema navodima Radulovića, Janković od njega tražio da ne podnese ostavku na mesto ministra privrede dok se za to ne steknu bezbednosni uslovi?!

RADULOVIĆ NASTAVLJA DA OPTUŽUJE: Janković mi je rekao da je VUK JEREMIĆ OD LAVROVA UZEO 5 MILIONA EVRA ZA KAMPANJU!

Evo šta piše Radulović:

- Nekih desetak dana ranije, telefonom me je zvao Saša Janković, koji je u to vreme bio Zaštitnik građana i rekao da bi dobro bilo da se vidimo. Sastanak se održao u mom kabinetu u Ministarstvu privrede. Rekao mi je da zna da razmišljam o podnošenju ostavke i da bi bilo dobro da o tome dobro razmislim.

Ispričao mi je priču o tome kako je Demokratska stranka 2004. godine krenula u izgradnju paralelne službe bezbednosti, u stvari aparata za praćenje i prisluškivanje, i da je ta služba sada jača, modernija i bolje opremljena od državne i onda kazao: “Mi mislimo da ne bi trebalo da podnosiš ostavku na mesto ministra privrede, već da sačekaš”. Govorio je o tome da treba da se steknu bezbednosni i drugi uslovi i da je do tada bolje da ostanem unutra. Bio sam zatečen ovim, odgovorio sam neodređeno i tu se razgovor završio.

Odmah posle ovog sastanka sam razgovarao sa svojim najužim timom u Ministarstvu privrede i svi smo bili iznenađeni. Znali smo za rad Mikija Rakića, znali smo i za metode službi koje kroje celu političku scenu u Srbiji od nastanka višestranačja, znali smo da vam na razgovore uvek šalju prijatelje sa prijateljskim savetima, ali niko od nas ovo nije očekivao. Sašu Jankovića inače znam od 2011. godine kada sam pokušavao da napravim tim koji bi podržao Vericu Barać na izborima za predsednika Srbije. Nakon tog dana, o ovom za nas bizarnom sastanku, nismo više razgovarali.

Nekoliko dana nakon ostavke me je telefonom pozvao Saša Janković, bio je veoma ljut i pitao me je: “Zar se nismo dogovorili?” Odgovorio sam: “Naravno da nismo. Ja sam te saslušao šta si imao da kažeš. Odluka je samo moja”. Nikada više nismo pričali o ovome - otkriva Saša Radulović u otvorenom pismu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija