• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.11.2017

21:39

POTVRDA PRIJATELJSTVA I USPEŠNE SARADNJE: Vučić završio dvodnevnu posetu Abu Dabiju!

Politika

POTVRDA PRIJATELJSTVA I USPEŠNE SARADNJE: Vučić završio dvodnevnu posetu Abu Dabiju!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je danas dvodnevnu posetu Abu Dabiju, rečeno je Tanjugu u Kabinetu predsednika Republike

Tokom posete je razgovarao sa princom prestolonaslednikom Abu Dabija šeikom Mohamedom Bin Zajedom al Nahjanom o daljem unapređenju odnosa dveju zemalja, o radovima na projektu "Beograd na vodi" i posetio muzejski grad.Tema sastanka bili su i zajednicki poslovi u oblasti energetike i poljoprivrede, kao i mogućnosti investiranja UAE u Srbiju.

Vučić je obavestio šeika Mohameda o napretku radova na zajedničkom projektu "Beograd na vodi", kao i saradnji u oblasti energetike i poljoprivrede. Vučić i šeik Mohamed govorili su i o nastavku saradnje Srbije i kompanije Etihad kroz poslovanje nacionalnog avioprevoznika Er Srbije. 

Tanjug

Dvojica sagovornika saglasila su se da uspeh reformi i budućnost razvoja dveju zemalja stoji, pre svega, u ubrzanom razvoju i unapređenju obrazovnog sistema. 

Šeik Mohamed bin Zajed ponudio je Vučiću pomoć u razmeni dobrih praksi iz obrazovnog sistema Emirata, koji su poznati po ogromnim ulaganjima u obrazovni sistem, posebno u oblasti visokoškolskog obrazovanja, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika.

Kako je prenela novinska agencija Ujedinjenih Arapskih Emirata WAM, šeik Mohamed je poželeo dobrodošlicu predsedniku Srbije i sa njim razgovarao o načinima jačanja saradnje u oblastima ekonomije, trgovine i razvoja, kao i aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa.

Sastanku su, pored ostalih zvanicnika UAE, prisustvovali i direktor "Igl hilsa" Mohamed Alabar, kao i clanovi delegacije u pratnji predsednika Srbije, prenosi agencija Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Veliki broj svetskih zvaničnika, među kojima i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posetili su muzej Luvr Abu Dabi.

Tanjug

Kako je prenela je agencija WAM, pored predsednika Srbije, ovaj muzej posetili su danas i juče i bahreinski prestolonaslednik Salman bin Hamad Al Kalifa, španski kralj Huan Karlos I, princ Endrju i princeza Beatris, vojvoda i vojvotkinja od Jorka i bivša predsednica Irske Meri Mekaliz.

Tokom obilaska muzeja Luvr Abu Dabi, svetski zvaničnici su videli, između ostalog, najznačajnija dela koja se nalaze u ovom muzeju poput vaze uvezene iz Mesopotamije iz 5500 godine pr enove ere, Krilatog zmaja iz Kine, portret žene La bel feronier Leonarda Davinčija iz francuskog muzeja Luvr i druga.

Luvr Abu Dabi je muzejski grad koji kombinuje tradicionalnu arapsku inspiraciju sa savremenim dizajnom i inženjerskim rešenjima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija