• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

27.11.2017

09:47

PRIŠTINA SPREMA REFERENDUM ZA PRIPAJANJE ALBANIJI? U toku realizacija "Plana B", SAD o zaveri Haradinaja i ekipe ćuti!

Politika

PRIŠTINA SPREMA REFERENDUM ZA PRIPAJANJE ALBANIJI? U toku realizacija "Plana B", SAD o zaveri Haradinaja i ekipe ćuti!

Podeli vest

Ukoliko Priština do februara iduće godine, kada se navršava deset godina otkad je jednostrano proglasila nezavisnost, ne bude napredovala u međunarodnom pogledu, samoproglašeno Kosovo će održati referendum za pripajanje Albaniji

Trg u Prištini već je ukrašen nacionalnim crveno-crnim zastavama Albanije uoči obeležavanja 105. godišnjice nezavisnosti Albanije 28. novembra. 

Ramuš Haradinaj albanski državni praznik Dan zastave proglasio je nacionalnim praznikom samoproglašene države Kosovo, uporedo sa najavom plana Hašima Tačija, "predsednika" Kosova, da je za Kosovo dobro da ima sa Albanijom "otvorene granice", po uzoru na Evropsku uniju. 

Ova sinhronizovana akcija, prema rečima našeg sagovornika iz Prištine, sve je, samo ne naivna, kako se čini na prvi pogled.

On podseća da je Kosovo, i posle deset godina od proglašenja nezavisnosti, daleko od stvaranja suverene, međunarodno priznate države, kao i da je početna euforija koja je vladala i na Kosovu i među onima koji podržavaju samoproglašeno Kosovo sad na najnižem nivou.

BRITANIJA I SAD OVO NEĆE PREŽIVETI! BROJ DRŽAVA KOJE PRIZNAJU KOSOVO PADA ISPOD 100! Srbija sad vodi igru, PRIŠTINA MOŽE DA ZABORAVI UN!

Haradinaj, sasvim sigurno nije zbog očuvanja "kulturnih tekovina" uveo državni praznik susedne suverene države kao državni praznik svoje takozvane države.

- To bi bilo kao da, recimo, Nemačka slavi dan nezavisnosti Holandije, ili obrnuto (pod uslovom da je Kosovo država). Jer Dan zastave (28. novembra) je dan kada su Albanci usvojili dokument 1912. na skupštini u Valoni kojim je osnovana nezavisna Albanija. Po tom dokumentu, koji je usvojila velika narodna skupština, koju su činili predstavnici četiri oblasti u kojima su živeli Albanci; kosovskog, skadarskog, janjinskog i bitoljskog vilajeta, a koji se i danas smatraju očevima, stvorena je država Albanija - podseća on.

S druge strane, najave Tačija da granice Albanije i Kosova treba da budu otvorene po uzoru na EU, po njemu su čisto zamajavanje.

OPASNA IGRA! ALBANCI BI DA SA SRBIMA MENJAJU TERITORIJE: Sever Kosova za Preševsku dolinu i stolicu u UN!

On tvrdi da prištinske vlasti pokušavaju da ožive nacionalni duh kod građana, kako bi ponovo imali podršku koja neće biti upitna unutar Kosova, a koja je dragocena kad je riječ o nastupu na međunarodnoj sceni.

- Svima je poznato da je albanski faktor noćna mora za celu Evropu jer faktički kontroliše pet država na Balkanu. Svih pet država, s druge strane, ima 'vezane ruke' jer im EU diše za vratom. Albanci to znaju, i u tome leži njihova moć. Ako tome dodamo i snažnu podršku Amerike, pa vidimo i Turske-kud ćete više - tvrdi sagovornik Sputnika.

Beta

Ministarka odbrane Albanije Oljte Džačka tokom boravka u Prištini u petak rekla je čak da Tirana podržava transformaciju Bezbednosnih snaga Kosova u Oružane snage i da će ubrzo imati stalnog vojnog atašea na Kosovu.

PAZI, DA NE BI! AMERI I PRIŠTINA SPREMAJU PODVALU: Vi nama vojsku Kosova, mi vama Zajednicu srpskih opština!

Podsećanja radi, Albanija je članica NATO, a vojska Kosova koja je u nastajanju trebalo bi da bude direktan potomak Alijanse. Dakle, integracije Kosova u Albaniju je već u toku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija