• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.11.2017

00:15

(FOTO) VULIN NA KIPRU: Ministar odbrane posetio srpske vojnike u mirovnoj misiji UN!

Politika

(FOTO) VULIN NA KIPRU: Ministar odbrane posetio srpske vojnike u mirovnoj misiji UN!

Podeli vest

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin posetio je danas pripadnike Vojske Srbije (VS) i Ministarstva odbrane koji su angažovani u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija UNFICYP na Kipru

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vulin je tokom obilaska kampa "Stefan Nemanja" ocenio da srpski vojnik na Kipru "dostojanstveno reprezentuje državu Srbiju, Vojsku Srbije i pokazuje da ono najbolje što mi imamo jesu ljudi".

 Pripadnici VS su se i na Kipru pokazali kao vrhunski profesionalci, ali i kao ljudi koji mogu da razumeju tudju muku i nevolju i koji su u stanju da izadju na kraj sa brojnim izazovima. Mi bar imamo iskustva kako to izgleda u medjuetničkim konfliktima, kada imate ljude koji žive veoma blizu jedni drugima a deli ih politika, istorija, sve ono što može život da učini veoma teškim- kazao je ministar. 

Tanjug

Podsećajući da pripadnici Ministarstva odbrane i VS učestvuju u šest mirovnih misija UN i četiri pod komandom EU, Vulin je ocenio da su oni u svakoj misiji "dostojno reprezentovali Srbiju". 

- Posle svake naše misije jave se predstavnici velikih, moćnih zemalja koji žele da naši mirovnjaci u nekim drugim misijama budu baš sa njima.

Tanjug

Postoji i jasan politički interes a to je širenje uticaja naše zemlje kao što postoji i jasan ekonomski interes jer u svim zemljama koje su pogodjene teškim vremenima, kada ona prodju, dolazi period obnove a nju obično sprovode oni koji su učestvovali i u sprovodjenju mira - naveo je Vulin.

On je ranije danas sa ministrom odbrane Kipra Hristoforom Hokaidisom potpisao Sporazum o razmeni i zaštiti tajnih podataka.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija