• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K - M. J.

28.11.2017

14:15

SKANDAL! Jako opasne najave stižu iz Tirane i Prištine: "VELIKA ALBANIJA" OD NOVE GODINE!

Politika

SKANDAL! Jako opasne najave stižu iz Tirane i Prištine: "VELIKA ALBANIJA" OD NOVE GODINE!

Podeli vest

Pandeli Majko, albanski ministar za Albance van granica, u ime premijera Edija Rame pozvao kosovske vlasti da 1. januara 2018. godine ukinu granice između 'dve albanske države'!?

Albanski ministar za Albance van granica Pandeli Majko pozvao je kosovske vlasti da od 1. januara 2018. godine otvore granice između 'dve albanske države', čime je otvoreno najavio početak realizacije zločinačkog projekta 'velike Albanije'!

Majko, koji je bio albanski premijer u vreme NATO agresije na Srbiju 1999. godine, ovu skandaloznu poruku izneo je ni manje ni više nego u Prištini, i to u ime aktuelnog predsednika albanske Vlade Edija Rame. Stručnjaci upozoravaju da je ovo prvi konkretni potez u realizaciji šiptarskog zločinačkog projekta "velike Albanije".

Otimaju teritoriju

Albanski ministar je kao gost Ekonomskog foruma albanske dijaspore u Prištini ideju o ukidanju granica pokušao da opravda 'evropskom akcijom' (?!?), a u zapaljivom govoru istakao je kako nema potrebe za pasošima i kako se Albanci 'jako raduju nesmetanom prolazu ka Kosovu'.

- Kad je Albanija otvorila granice 1999. kosovskim Albancima, niko iz sveta nije pitao za pasoše. Ni sad nema potrebe za dokumentima. Mi Albanci, s druge strane, radujemo se otvaranju granice do januara 2018. godine. Izvedimo ovu evropsku akciju - rekao je Majko, čiji su govor ovacijama pozdravili okupljeni u sali.  

Jasno kao danIdeju ministra Majka shvatamo kao korak ka realizaciji 'velike Albanije'. Kako može bilo ko da ukida granice?!
Milovan Drecun, Odbor za Kosovo

Da skandal bude veći, odmah posle njega govorili su premijer i predsednik lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj i Hašim Tači, koji su zdušno podržali ovaj predlog!

Komentarišući ovaj skandal, predsednik Odbora za Kosovo Milovan Drecun kaže za Informer da je ovo još jedan korak ka albanskoj aneksiji dela naše teritorije.

- Ideju ministra Majka shvatamo kao korak ka realizaciji 'velike Albanije'. Kako bilo ko može da ukida granice?! Jednostrano proglašena nezavisnost Kosova, koju je Albanija priznala, zasnovana je na tome da se tu radi o dve zasebne države. Po kom osnovu sad ukidaju granicu?! Nadam se da će zemlje koje imaju uticaja na Prištinu razjasniti Albancima koliko je ovo politički opasno - upozorava Drecun.

Analitičar Aleksandar Pavić upozorava da Albanci nastavljaju agresiju na Srbiju.

- Ovo je poslednji u nizu poziva na stvaranje "velike Albanije" koji dolaze iz vrha albanske vlasti. Majko je za vreme NATO agresije bio albanski premijer i podržao je napad na Srbiju. Sada se nastavlja agresija na državni i etnički prostor Srbije. Ovaj scenario je nažalost vrlo moguć, s obzirom da i sada granica između Albanije i Kosova praktično ne postoji - podvlači Pavić.

Leglo kriminala

Lider SDP Oliver Ivanović, na drugoj strani, smatra da je Majkova izjava poziv na ukidanje administrativnih barijera koje ometaju promet robe.

- Trgovina ljudima i narkoticima na Kosovu je sasvim otvorena. Nepoverenje među Albancima sa jedne i druge strane granice je veliko. Oni nemaju iste poglede na spoljnopolitička pitanja. Možda bi ovo moglo biti stvaranje 'velike Albanije' ukoliko bi se oni među sobom dogovorili gde im je centar odlučivanja, odnosno glavni grad - zaključuje Ivanović.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija