• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.11.2017

13:55

(VIDEO) ZLOČINAC PRALJAK POPIO OTROV U SUDNICI​! Drama u Hagu, lekari se bore za život  generala HVO!

Politika

(VIDEO) ZLOČINAC PRALJAK POPIO OTROV U SUDNICI​! Drama u Hagu, lekari se bore za život generala HVO!

Podeli vest

Suđenje šestorici Hrvata u "slučaju Prlić" prekinuto je nakon što je jedan od optuženih Slobodan Praljak navodno popio otrov nakon što mu je izrečena presuda

Praljku je izrečena kazna od 20 godina zatvora, nakon čega je on ustao, rekao da odbacuje presudu i navodno "popio nešto iz male čašice".

Njegova braniteljka je rekla da je "popio otrov", a nekoliko trenutaka kasnije su spušteni zastori i prekinut direktan prenos iz sudnice.

Praljak je izveden iz sudnice, a obezbeđenje je reklo da "niko ne dira čašicu" i da je pozvata medicinska ekipa. - Slobodan Praljak nije ratni zločinac, s prezirom odbijam vašu presudu - kazao je Praljak. 

Kad je Praljak nagnuo čašicu, s galerije, na kojoj se nalaze porodice osuđenika, čuo se glasan uzvik "Ne!".

Nije jasno kako je uspeo uneti čašicu u sudnicu.

Sudija je naredio da niko ne dira čašu iz koje je pio. Spušteni su zastori u sudnici, na galeriji nisu mogli vdjeti što se događa.

Iz trubunala će po svoj prilici izneti Praljka na nosilima u hitnu pomoć koja čeka napolju, a navodno po nejga stiže Helikopter.

Nema nikakvih novih informacija o Praljkovom stanju. Pripadnici Hitne pomoći koji su ušli izgledali su kao specijalci, verovatno stručnjaci za otrove i protuotrove.

Tribunal odbio da dostavi informaciju o stanju Slobodana Praljka ambasadorki Hrvatske u Holandiji (prisustvije izricanju presude). 

Hag saopštio da je Praljku pruža sva potrebna medicinska njega, kao i da će se kasnije obratiti medijima sa detaljnjijim informacijama.

Situacija je, navodno, pod kontrolom, ali i su lekari još uvek uz Praljka.

Dr. Falke, glavni doktor Pritvorske jedinice u [eveningenu, napustio zgradu suda.

Praljak izvede na stražnji izlaz suda u kolima Hitne pomoći uz policijsku pratnju.

Praljak živ, ali iz Tribunala ne žele da otkriju gde je i u koju je bolnicu prebačen

Tribunal najavio da se izricanje presude Hrvatima nastavlja u 14:15.

Iz krugova bliskih porodici stigla je informacija da je Slobodan Praljak umro u bolnici u Hagu. 

Haški tribunal ovim izricanjem presude završava svoje postojanje. Tribunal u Hagu prethodno je potvrdio postojanje udruženog hrvatskog zločinačkog poduhvata s ciljem etničkog čišćenja delova BiH.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija