• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegarf.rs

29.11.2017

15:37

KO JE SLOBODAN PRALJAK KOJI SE UBIO U HAGU: Bio je general zloglasnog HVO, završio je tri fakulteta i  zaradio milione!

Politika

KO JE SLOBODAN PRALJAK KOJI SE UBIO U HAGU: Bio je general zloglasnog HVO, završio je tri fakulteta i zaradio milione!

Podeli vest

Slobodan Praljak, koji je u Haškom tribunalu pri izricanju presude koja mu je potvdila kaznu zatvora od 20 godina za zločine nad muslimanima u BiH popio otrov, penzionisani je general-pukovnik Hrvatske vojske

Rođen je 2. januara 1945. godine u Čapljini u BiH i nosi nadimak Brada, a preminuo je danas u bolnici u Hagu, 29. novembra 2017. godine nakon što je popio otrov.

Njegov otac Mirko bio je pripadnik sigurnosnih policijskih struktura bivše SFRJ nakon Drugog svetskog rata.

HAŠKA BRUKA O KOJOJ BRUJI CEO SVET! Kako je OTROV koji je HRVATSKI ZLOČINAC popio DOSPEO U SUDNICU?

Praljak je gimnaziju pohađao u Širokom Brijegu. Šest godina je bio u istom razredu s kasnijem hrvatskim ministrom odbrane Gojkom Šuškom. Dve-tri godine sedeli su u istoj klupi. 

Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu, potom i na Filozofskom u Zagrebu i na kraju na Akademiji za pozorište, film i televiziju.

UMRO HRVATSKI ZLOČINAC SLOBODAN PRALJAK! Popio otrov u sudnici, lekari nisu mogli ništa!

Radio je kao pozorišni režiser, snimio je televizijsku seriju "Blesan i tulipan", dokumentarni film "Smrt psa" te film "Povratak Katarine Kožul". 

HRVATSKA U ŠOKU, SABOR PREKINUO ZASEDANJE: Poručuju da je reč o zaveri, besni su što je Tuđman kriv, a Milošević oslobođen!

Devedesetih se uključuje u građanski rat u SFRJ. Od 24. jula do 8. novembra 1993. bio je zapovednik Glavnog stožera Hrvatskog veća odbrane (HVO). 

Pripisuje mu se odgovornost za rušenje Starog mosta u Mostaru, za šta ej danas oslobođen u Hagu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija