• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.11.2017

17:28

KOLBANOVSKI TVRDI: Strategija Atlantskog saveta je NOVI UVREDLJIVI ULTIMATUM SRBIJI!

Politika

KOLBANOVSKI TVRDI: Strategija Atlantskog saveta je NOVI UVREDLJIVI ULTIMATUM SRBIJI!

Podeli vest

Direktor Balkanskog centra za medunarodnu saradnju Viktor Kolbanovski smatra da nova strategija Atlantskog saveta SAD, iako formalno nema status zvaničnog političkog dokumenta Vašingtona, u svojoj suštini predstavlja uvredljivi ultimatum Srbiji i srpskom narodu

Kolbanovski ističe da ciljevi i zadaci deklarisani u toj strategiji ne ostavljaju Srbiji i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću mogućnost za bilo kakav politički manevar.

- Pristajanje na ove američke zahteve značilo bi poraz Srbije i politički hrah za rukovodstvo zemlje - kaže Kolbanovski.

Stoga Amerikanci, kao "istinski posrednici" u traženju "istorijskog pomirenja" sami u suštini podstiču lidere Srbije na donošenje ključnih odluka za stvaranje političko-diplomatskog i vojno-strateškog balansa u rešavanju kosovskog pitanja i osiguranju bezbednosti i stabilnosti Srbije u celini.

- Aktuelna međunarodna situacija i balans interesa međunarodnih strateških partnera Srbije, posebno Rusije i Kine, kao i velikog regionalnog faktora Turske, omogućava srpskom rukovodstvu da sprovodi samostalnu nacionalnu politiku, neobraćajući pažnju na svakakve "prekookeanske ultimatume". Zato je, odbacivši zahtev za učešće SAD u pregovorima o Kosovu, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sa njemu svojstvenim humorom dodao: "Ne razumem zašto bi neko u dijalog uključivao samo jednu stranu?" - zaključio je Kolbanovski.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija