• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.11.2017

00:11

PREDSEDNIK VUČIĆ: Predstojeći sastanci važni za region, OČEKUJE NAS DOSTA IZAZOVA, ALI I MNOGO ŠANSI!

Politika

PREDSEDNIK VUČIĆ: Predstojeći sastanci važni za region, OČEKUJE NAS DOSTA IZAZOVA, ALI I MNOGO ŠANSI!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić je, govoreći o nizu sastanaka koje će imati sledeće nedelje, izjavio da se pred zemljama regiona otvaraju brojne mogućnosti

Pred nama je dosta izazova, ali i mnogo šansi. Želeo bih da u duhu prijateljstva razgovaramo o zajedničkim prioritetima i mogućnostima za unapređenje saradnje, koja će doprineti razvoju naših zemalja i naroda", istakao je Vučić za "Blic".

Predsednik Srbije je naglasio da su ti sastanci važni za vojnu, političku i energetsku bezbednost.

"Blic", ukazujući na agendu predsednika Vučića za decembar, ocenjuje da bi sledeći mesec mogao da bude odlučujući kada je reč o odnosima u regionu.
List navodi da će se Vučić u decembru sastati sa liderima Zapadnog Balkana, predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, kao i da će učestvovati na više rundi razgovora Beograda i Prištine.

U ponedeljak u Beograd stižu članovi Predsedništva Bosne i Hercegovine, predvođeni predsedavajućim Predsedništva Draganom Čovićem, a u delegaciji će biti i Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović, piše "Blic" i primećuje da će se Vučić i Izetbegović prvi put zvanično sresti nakon izjave bošnjačkog člana Predsedništva "da se nada da će BiH priznati Kosovo".

- Vrlo intenzivno se prethodnih dana i nedelja radilo. I to što Vučića nije bilo mnogo u javnosti, ne znači da su odnosi u regionu bili zapostavljeni. Radilo se iza zatvorenih vrata, rešavale su se ključne stvari u vezi sa BiH i Kosovom. Izaslanici su takođe bili angažovani. Predsednik je sve vreme bio na vezi i sa Bakirom Izetbegovićem i sa Miloradom Dodikom. Već 6. decembra očekuje se da rezultati tih razgovora budu isporučeni- rekao je izvor blizak Vučiću za "Blic".

Sagovornik "Blica'''' kaže da će se razgovarati o najznačajnijim regionalnim pitanjima, infrastrukturnim projektima, evropskoj budućnosti.

Kako piše "Blic", velike su šanse da se sledeće nedelje "na stolu" nađu i predlozi o razgraničenju između Srbije i BiH. 

Dva dana nakon delegacije BiH, na sastanak kvadriliterale u Beograd dolaze predsednik vlade Bugarske Bojko Borisov, Grčke Aleksis Cipras i Rumunije Mihaj Tudose.

Nakon susreta u Varni, gde je održan prvi sastanak, lideri četiri zemlje razgovaraće u Beogradu o evropskoj perspektivi Srbije, zajedničkim projektima, ekonomskoj saradnji.

"Bugarska preuzima predsedavanje EU i njihova podrška će biti od velikog značaja, naročito kada je reč o prezentaciji zajedničkih projekata za koje su potrebna sredstva EU", kaže izvor "Blica".
Reč je o sastanku koji se smatra ključnim za budućnost regiona, a veliki deo će biti posvećen energetskoj bezbednosti. Želja je da se zajedničkim zalaganjem unapredi saradnja u oblasti saobraćaja, infrastrukture i energetike, kao ključnim oblastima za privlačenje investicija i ubrzani rast regiona, piše "Blic".



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija