• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.11.2017

07:47

DAČIĆ U VAŠINGTONU: Nismo mi izmislili ni korupciju, ni poreske rajeve - VI STE IH IZMISLILI!

Politika

DAČIĆ U VAŠINGTONU: Nismo mi izmislili ni korupciju, ni poreske rajeve - VI STE IH IZMISLILI!

Podeli vest

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić nije želeo u Vašingtonu da komentariše tvrdnje o korupciji nekih članova srpske vlade, dodavši da nije Srbija izmislila poreske rajeve

- Interesantno je što pitate samo za srpsku vladu, a ne i za druge u regionu. Ima i drugih primera - rekao je Dačić u sredu na panelu o biznisu i investicijama na Zapadnom Balkanu u okviru konferencije Atlantskog saveta u Vašingtonu, odgovarajući na pitanje o korupciji u vladi u koju su navodno umešani ministri Nenad Popović i Aleksandar Vulin.

- Kad je reč o Nenadu Popoviću, nije on izmislio poreske rajeve. Vi ste ih izmislili - rekao je Dačić.

Kako je istakao, nije Srbija izmislila poreske rajeve.

- Neka se oni koji nam dele lekcije okrenu sebi i vide da korupcija nije izmišljena na Zapadnom Balkanu. Vi ste samo malo mudriji. Vi ste je učinili legalnom - rekao je Dačić.

Ono što se zove posredovanje kod vas je legalno, a u našem slučaju je korupcija, naveo je on i dodao da su neke zemlje od toga napravile ekonomsko čudo.

Kad je reč o stranim donacijama koje primamo uslov je da postoje konsultantske usluge, a kada je reč o privatizaciji dobro je deliti lekcije da sve treba privatizovati ali, podsetio je Dačić, kad je izbila ekonomska kriza mnoge zemlje su pribegle intervencijama.

- Pitali ste me o korupciji. Nemam ništa protiv da o tome govorim, ali nisam ovde došao da polažem račune - rekao je Dačić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija