• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

01.12.2017

10:41

VUČIĆ SA PODMLATKOM EPP: Ključno da zadržimo mlade u zemlji

Politika

VUČIĆ SA PODMLATKOM EPP: Ključno da zadržimo mlade u zemlji

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je u razgovoru sa podmlatkom Evropske narodne partije (EPP) da je očuvanje mira i stabilnosti preduslov za napredak i ekonomski razvoj naše zemlje, a da će u budućnosti od ključnog značaja biti da pokušamo da zadržimo mlade u zemlji

To je, kako je konstatovao, u procesu globalizacije vrlo teško, a i članice EU to znaju - da su, posle učlanjenja u EU, građani iz siromašnijih zemalja odlazili u bogatije. 

- Pokušaćemo razliku u bogatstvu prema zapadnim zemljama da smanjimo u narednom periodu, kako bismo sačuvali dobar deo naših mladih da ostanu u zemlji - poručio je Vučić. 

On je podmlatku partija iz EPP grupe u Evropskom parlamentu rekao da se Srbija nalazi na evropskom putu, putu očuvanja mira i stabilnosti u našem regionu, te da je motor razvoja Evrope i regiona. 

Istakao je da su, posebno u ovom regionu, neophodni puna posvećenost, rad i opredeljenost za mir, ali i poštovanje drugih naroda. 

- U Sbriji smo ponosni na činjenicu da izuzuetno poštujemo žrtve drugih naroda iz prethodnih sukoba i sami goinimo one koji su počinili ratne zločine, a pripadaju našem narodu, i s tim ćemo nastaviti - rekao je on.

Tanjug

Uz očuvanje mira i stabilnosti možemo, kako je kazao, da napravimo i veću ekonomsku uniju na Zapadnom Balkanu, u kojoj naši kamioni ne bi čekali na granicama po dva do pet dana, u čijim okvirima bi imali u potpunosti slobodnu trgovinu, izjednačen veći broj taksi, carina i poreza, te prostor za brži ekonomski rast svih zemalja i privlačenje većeg broja stranih investitora. 

Ukazao je da političke partije, koje pripadaju EPP, a čiji je SNS pridruženi član, imaju najveću odgovornost u današnjoj Evropi, jer su najvažnije i najmoćnije partije koje u njihovim zemljama imaju vlast ili su najdominantnije opozicione stranke. 

- Moći ćemo da računamo, uz razumevanje da opasnosti postoje, da ćemo uspeti da ih predupredimo, pobedimo i da ćemo moći da učestvujemo u stvaranju racionalne, uspešne, odgovorne i uspešnije Evrope sa Zapadnim Balkanom i Srbijom kao motorom razvoja, ne problemom, već šansom. Motorom razvoja same Evrope i celog jugoistoka Evrope - poručio je on. 

Delegaciji omladine EPP preneo je da je Beograd uvek bio na raskrsnici gde su se sukobljavale imperije, i da je nekada glavni grad bio podeljen između Turske i Austro-ugarske imperije, a da danas pripada samo Srbiji. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija