• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.12.2017

11:26

JANKOVIĆ PRIZNAO DA HOĆE VLAST BEZ POBEDE NA IZBORIMA: Koristio studente da se dokopa fotelje!?

Politika

JANKOVIĆ PRIZNAO DA HOĆE VLAST BEZ POBEDE NA IZBORIMA: Koristio studente da se dokopa fotelje!?

Podeli vest

Saša Janković planirano je studentske proteste posle predsedničkih izbora hteo da iskoristi kako bi Vučića naterao da ga imenuje za premijera! U pritisak na Vučića bi se uključili i zapadni ambasadori

Propali dosovski predsednički kandidat Saša Janković priznao je juče da je posle debakla na predsedničkim izborima u aprilu ove godine planirao da studentske proteste, koji su usledili, iskoristi kako bi predsednika Aleksandra Vučića na silu naterao da mu preda premijersku fotelju!?!

Logika malog deteta
Jankovićev rezon je na nivou predškolca, a tragično je da nam je takvog zgrčenog i sluđenog čoveka samozvana elita nudila kao genijalnogMilenko Jovanov, potpredsednik SNS

U podužem pismu objavljenom na društvenim mrežama Janković je otkrio kako je na konspirativnom, noćnom sastanku sa najbližim saradnicima u svom stanu razrađivao strategiju za otimanje vlasti bez pobede na izborima!?! On je sve ovo rekao pošto je akademik Dušan Teodorović prošle nedelje otkrio da mu je lider PSG rekao kako će naterati Vučića da mu prepusti Vladu Srbije!?!

Saša Janković u svom pismu nije ni pokušao da sakrije da je hteo besramno da zloupotrebi proteste koji su predstavljani kao 'nepolitički i nestranački'. Prenosimo najveći deo njegovog priznanja:

"Jedne večeri u mom stanu do kasno je sedelo šestoro ljudi, tu su bili i Dušan Teodorović i njegova supruga. Palo mi je na pamet da bi se Vučiću mogao postaviti zahtev koji je dovoljno logičan, jasan i jak da nametne novi tok događaja. Nešto sasvim neočekivano, čime bismo preuzeli inicijativu, a ne pratili ono što Vučić radi, naterali ga da se brani. Rekao sam otprilike: Činjenica je da on sa manje od 30 odsto glasova ima 100 odsto institucija i vlasti. Istaknimo zahtev: Tražio si mesto predsednika republike, prisvojio si ga, ali ne možeš imati celu državu. Zahtevamo da drugog po političkoj snazi prema rezultatima izbora (a to je u tom trenutku bio Janković, prim. aut.) predložiš za predsednika Vlade, s obavezom da on formira vladu nacionalnog jedinstva koja bi sprečila pad u diktaturu i društveni konflikt između SNS i drugog dela Srbije. Taj konkretan politički zahtev možda bi mogao da okupi sve koji su polako gubili smer... Vučić taj predlog, naravno, ne bi prihvatio jer zna da bi mu to bio početak kraja. Ali mi bismo vodili priču, a on bi se branio. Društvo za stolom je odbacilo i tu ideju kao komplikovanu i prešli smo na druge. Sutra sam se video sa Šutanovcem i u nizu ideja koje smo razmatrali pomenuo sam mu i tu. Mogli bismo da javno predložimo ministre, njega za unutrašnje poslove i neke s njihove strane. Protivnik bi bio u defanzivi, sumnjali bi jedni u druge... Rekao je da se ceo život sprema za taj posao, ali je još razmislio i ocenio da je ideja ipak suviše komplikovana. Uveče sam je pomenuo još nekome ko je ocenio da je nerealno da to sprovedemo. Sve to desilo se u 24 časa, krajem prve nedelje aprila. Prihvatio sam mišljenja ostalih i zaboravio na tu ideju. Osam meseci kasnije postala je oružje protiv mene, pokreta i opozicije", završio je Janković svoje priznanje.

Zorana Mihajlović bila za 'pregovore' sa opozicijom

Tanjug
Kako saznajemo, u vreme "studentskih protesta" posle izbora u aprilu ove godine održan je sastanak najviših funkcionera SNS na kome su razmatrani mogući budući potezi.
Posle saznanja da je Saša Janković u tom trenutku planirao "otimanje vlasti", sasvim zanimljivo zvuči podatak da se na tom sastanku ministarka Zorana Mihajlović odlučno zalagala sa "pregovore" sa opozicijom.

I dok Janković juče nije hteo da govori za Informer, odlično obavešteni izvori Informera iz vrha PSG kažu da su početkom aprila za ovu ideju imali podršku i pojedinih zapadnih ambasadora.

- Ideja je bila naterati Vučića na pregovore sa demonstrantima i onda mu nametnuti koncept te koncentracione vlade. Da je pristao na pregovore, Vučić bi se jako teško izvukao bez gubitka dela vlasti. Moglo bi se reći da samo zahvaljujući njegovom instinktu danas Janković nije neka vlast u Srbiji... - kaže naš sagovornik i navodi da su u celoj zaveri učestvovali čak i neki ljudi iz vrha SNS (vidite okvir).

Komentarišući sve ove navode, potpredsednik SNS Milenko Jovanov kaže da je sada mnogo jasnije kakav je Janković zapravo diletant i šarlatan.

- Janković je pričao da sa Vučićem može da priča samo o "mirnoj predaji vlasti", a sada smo najzad saznali šta je pod tim podrazumevao. Rekao bih da je njegov rezon na nivou deteta predškolskog uzrasta, a tragično je da nam je njega, takvog zgrčenog i sluđenog čoveka, samozvana elita nudila kao genijalnog kandidata, što zapravo najbolje govori o njihovoj pameti - ocenjuje Jovanov i dodaje da je mnogo važnije pitanje postojanja paralelnih službi bezbednosti o kojima smo nedavno čuli i za koje navodno i Janković radio.

16% GLASOVA OSVOJIO JE JANKOVIĆ NA PREDSEDNIČKIM IZBORIMA

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ističe da je za Jankovića najbolje da se mane politike.

- Ti njegovi postupci dokaz su političkog netalenta. Ne funkcioniše politika, a ni mediji tako kako je on zamislio. Kaže da je hteo da bude u medijskoj ofanzivi, a teško to može očekivati s predlogom koji je nerealan. Pa da bi došao do mesta premijera, moraš da zaslužiš to mesto pobedom na izborima, a ne tako što ćeš zamisliti sebe na tom mestu. Ne ide to tako... - kaže Stanković.

Informer




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nikola

pre 6 godina

Strasno je koristiti studente za politicki miting

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija