• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.12.2017

13:55

(FOTO) POPOVIĆ U ARILJU najavio podršku vlade u izgradnji inovacionih startap centara širom Srbije

Politika

(FOTO) POPOVIĆ U ARILJU najavio podršku vlade u izgradnji inovacionih startap centara širom Srbije

Podeli vest

Vlada Republike Srbije sledeće godine uložiće sredstva u izgradnju inovacionih startap centara širom Srbije , poručio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović tokom posete Arilju

On je nakon razgovora sa mladim preduzetnicima u Arilju, koji su osnovali učeničke kompanije“ Plantagenet“ i „Rain drop“ istakao da je ovo odličan primer inovacionog preduzetništva kod mladih, kojim Srbija može da se pohvali. 

 - Ogromno je zadovoljstvo videti kako deca u srednjoj školi, u skromnim uslovima, ali sa velikim entuzijazmom i mentorskom podrškom, kao i podrškom opštine Arilje, uspevaju da pobeđuju na takmičenjima u zemlji i inostranstvu i pokažu svima da i u skromnim uslovima mogu da se postignu dobri rezultati -  rekao je Popović novinarima.

Promo

On je dodao da su se ovi mladi ljudi nedavno vratili sa takmičenja u Švajcarskoj, gde su predstavili svoju ideju proizvodnje začinskog bilja u kućnim uslovima. 

 - Srbija bi ovime trebalo da se ponosi, i to može biti proizvod koji bi moglo da koristi svako domaćinstvo u zemlji -  naveo je Popović.

Učenici srednje škole „Sveti Ahilije“ su ministru predstavili inovacione proizvode svojih kompanija. Inovatori „Plantegeneta“ pohvalili su se svojim kompletom za kućno uzgajanje začina i čajeva, dok su učenici „Rain dropa“ predstavili sistem za automatsko navodnjavanje.

Promo

Tokom posete Arilju, ministar Popović se sastao i sa predsednikom opštine Zoranom Todorovićem.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17