• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti

04.12.2017

23:18

DODIK ŽESTOKO ODGOVORIO SAD: Američka, a ni NATO baza, neće biti ni u Brčkom, niti bilo gde u BiH!

Politika

DODIK ŽESTOKO ODGOVORIO SAD: Američka, a ni NATO baza, neće biti ni u Brčkom, niti bilo gde u BiH!

Podeli vest

Otvaranje američke vojne baze u Brčkom, što zagovara "Atlantski savet", neće proći. Američka, a ni NATO baza neće biti u Brčkom, niti bilo gde u BiH

Treba odbaciti bilo kakav predlog da na prostoru BiH bude američka vojna ili NATO baza. Njihovo vojno prisustvo već je ovde dovoljno dugo da treba razgovarati o tome kako demilitarizovati BiH, a ne kako je dodatno militarizovati. 

- Da bi neko, recimo, odlučivao o Brčkom, odluku mora da donesu organi BiH - rekao je Dodik.

Predsednik Srpske kaže da je potpuno uveren da od toga nema ništa, jer Predsedništvo BiH ne može da donese takvu odluku s obzirom na to da je Narodna skupština Republike Srpske donela svoju odluku o vojnoj neutralnosti.

Brčko distrikt je zajedničko vlasništvo dva entiteta, nije u vlasništvu BiH nego dva entiteta, tako piše u arbitražnoj odluci, podsetio je predsednik Republike.

AMERI CEPAJU REPUBLIKU SRPSKU: Prave veliku vojnu bazu u Brčkom, Srbi s one strane Drine nikad nisu bili u većoj opasnosti!

Zamoljen da prokomentariše izjavu izvršnog direktora američke organizacije "Atlantski savet" Dejmona Vilsona koji je rekao da se Amerika povukla iz BiH i "prepustila Rusima da započnu podle igre u regionu", Dodik je naglasio da u BiH ne vidi nikakve "igre Rusa", pogotovo ne vojne.         

- Očigledno da se neko ko sedi u Njujorku ili Vašingtonu više boji toga nego mi ovde koji ne vidimo ništa. Atlantski savet je mimo zvaničnih struktura vlasti, ali ima određeni javni uticaj. Međutim, kada se sve prati u kontinuitetu, vidi se da je ideja predsednika SAD Donalda Trampa sasvim drugačija, da je njegova predizborna kampanja i ono što je govorio o Ujedinjenim nacijama potpuno suprotno od onoga što govori Atlantski savet - rekao je Dodik.

EKSKLUZIVNO! TRANSKRIPT RAZGOVORA TUĐMANA I PRALJKA: Evo kako su delili BiH 1992, ali i kišu optužili za rušenje mostarskog mosta!

On je dodao da su poruke iz ove organizacije da bi trebalo pojačati angažman zvanične Amerike na Balkanu i u BiH očigledno recidiv stare administracije, koja pokušava da na isti način i istim kalupom obezbedi prisustvo na nekim drugim mestima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vlada

pre 6 godina

Zato su i pravili taj "crevuljak" /6 km/ u Dejtonu, sa statusom "distrikta" Brčko, da bi po potrebi sekli B. Luku! Zato Rusi i treba da naprave vojnu bazu na Manjači i problem će biti rešen!

Anarhista

pre 6 godina

Омастићеш конопац уколико Црвена Армија не постави нуклеарни арсенал.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija