• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.12.2017

07:45

TADIĆ, KRSTIĆ I ŠUTANOVAC ZAKUCALI NATO VUKA: Posle 7 godina se pravi pametan, zašto nije dao ostavku ako se nije slagao s Rezolucijom o Kosovu?!

Politika

TADIĆ, KRSTIĆ I ŠUTANOVAC ZAKUCALI NATO VUKA: Posle 7 godina se pravi pametan, zašto nije dao ostavku ako se nije slagao s Rezolucijom o Kosovu?!

Podeli vest

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić i njegov bivši savetnik Nebojša Krstić poručuju da je Vuk Jeremić trebalo da da ostavku ako se nije slagao sa tekstom rezolucije o Kosovu u UN, iz 2010. godine, kako je to juče "obelodanio"

Jeremić je juče za portal Fakti rekao da je bila pogrešna odluka tadašnjeg državnog vrha da prvobitno pripremljen tekst rezolucije zameni novim, kompromisnim, pripremljenim u dogovoru sa EU, kao i da nije tada dao ostavku da ne bi, kako kaže, naškodio državnim interesima.

Tadić, reagujući na to, uzvraća da je Jeremić mogao da da ostavku, ukoliko se nije slagao sa tekstom rezolucije.

On takođe ističe da je Jeremić u celom naknadnom osvrtu na taj događaj prećutao značajnu činjenicu - koja bi bila "cena" tvrđeg teksta rezolucije, a to su, kaže, evrointegracije naše zemlje.

- Trebalo je da podnese ostavku ako se nije slagao sa njom, umesto što je ostao na mestu ministra spoljnih poslova, da bi tek danas iznosio neslaganja sa politikom vlade čiji je bio član - rekao je Tadić za Tanjug.

Na činjenicu da Jeremić sada iznosi detalje vezane za događaje iz 2010. reagovao je i predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac:

- Kad se posle sedam godina setiš šta si hteo da uradiš ili šta si radio... - napisao je Šutanovac na svom tviter nalogu. 



Ozbiljna država ima arhive, sve ostaje zapisano nema mesta interpretaciji, primećuje još Šutanovac povodom izjave Jeremića i i dodaje: "Imaš ili nemaš belešku"..

Krstić kaže da u Jeremićevoj izjavi vidi lične motive:

- Njegovo današnje objašnjenje te situacije vidim kao samohvalisavost, naknadnu pamet i početak kampanje, u kojoj on, kao šef jedne populističke stranke, vrši pripreme za predstojeće izbore - rekao je Krstić za Tanjug.

Krstić, inače bivši savetnik tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, smatra da je ta odluka upravo bila u interesu Srbije i njenih građana, i onih koji žive na KiM, i onih u ostalim delovima Srbije. 

Krstić je objasnio šta se dešavalo te 2010. godine, pred zasedanje generalne skupštine UN, koja je trebalo da donese rezoluciju o KIM, navodeći da je vođena intenzivna diplomatska aktivnost, kao i debata o samom tekstu rezolucije. 

U predvečerje zasedanja Beograd su, kaže, posetili britanski ministar spoljnih poslova Viljem Hejg, a potom i nemački, Gvido Vestervele. 

NATO VUK SPREMA MAKEDONSKI SCENARIO! Iz Skoplja kreće PRLJAVA KAMPANJA PROTIV SRBIJE!

U tim, kao i u mnogobrojnim drugim kontaktima, stvorena je slika o koristi ili šteti koja bi po Srbe sa Kosova, ali i čitavu Srbiju, nastala u slucaju različitih intonacija u tekstu rezolucije, dodao je Krstić.

Smatra da evropski put Srbije nije smeo da bude zakočen zarad formalizacije "patriotskih fraza" od koji Srbija neće imati koristi. 

Objasnio je da je debata koja je vođena u tadašnjem srpskom državnom vrhu svakako uključivala Jeremića, kao ministra, ali i njegov tim iz Ministarstva. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rale

pre 6 godina

Nato Vuk gleda samo svoje uske interese i ništa drugo.

Aca

pre 6 godina

Tada si trebao to da uradiš Vuče a ne sada da pričaš posle toliko godina.

Cana

pre 6 godina

Ovo je dno dna, sada jedan na drugog prebacuju krivicu za veleizdaju, strašno.

Jelena

pre 6 godina

Pa ovo je baš kaljuga i dno od ljudi, sada jedan na drugog prebacuju krivicu za ovu idaju nacionalnog interesa, tužilaštvo bi trebalo da se pozabavi sa ovim likovima.

Danilo Đokić

pre 6 godina

Pa Jeremić je za tu Rezoluciju glasao kako onda da da ustavku.

Obrad Savčić

pre 6 godina

Pa kada je se Jeremić tako šokirao za promenu Rezolucije kako je onda za tu Rezoluciju glasao.

Milance

pre 6 godina

Jeremic je samo doneo propast... nikad nista za drzavu nije radio... nije se borio za nas gradjane.

Jovana

pre 6 godina

Srpska opozicija je izgubila svaki pojam i znacaj... ljudi se bave lazima,spletkama... i najbitnije im je ko ima bolju fotelju.

Janko

pre 6 godina

Jeremic nije podneo ostavku jer onda ne bi mogao drzavnim parama da putuje po svetui baskari se luksuznim hotelima.

Ivana

pre 6 godina

Zato sto mu odgovara da se posle cak 7 godina pravi pametan, a kad je trebalo cutao je.

kole

pre 6 godina

pa zato sto mu je tada takav dogovor o prodaji kosova odgovarao, zadto bi davao ostavku kada su mu stalno placali letovanja luksuzne restorane...

Filipovic

pre 6 godina

Odgovor je prost-trebaju mu politički poeni pred izbore.

Dejana

pre 6 godina

Veoma jeftino politikanstvo Jeremica i los pokusaj da pred narodom sebe predstavi kao taoca politike DS u kojoj je i sam ucestvovao.

Fako

pre 6 godina

Vuk posle ovoga treba da se povuce sa politicke scene.

Pavle

pre 6 godina

Ovaj Jeremic bas umislio da narod boluje od kolektivne amnezije?

Vuja

pre 6 godina

Sta je sve radio Vuku Jermicu nije mesto na politikoj sceni.

deda Raša

pre 6 godina

Nije on tamo otisao da daje ostavke nego da prihvati ono sto mu se servira.

Biba

pre 6 godina

Nije dao ostavku jer mu je bilo lepo da zivi na drzavnim parama.

loki

pre 6 godina

Lako je biti general posle bitke a fotelja, eh ta fotelja tako je prekrasna mami zove ...pa kako se toga odreći, Njuork eh ...

mala

pre 6 godina

Da se nije Vuk Jeremic malo kasno setio da bilo sta komentarise?

mala

pre 6 godina

Navikli smo mi na njihovo pljuvanje, ako se ne pljuju ovako, oni to rade onako i tako u krug.

marko

pre 6 godina

Počelo lagano da puca po šavovima. Na osnovu ovakvih izjava vidi se da opoziciju interesuje samo lični interes.

Sale

pre 6 godina

Vuk NATO Jeremić treba da se vrati u njegov dom, u Ameriku.

Helena

pre 6 godina

Licemerna izjava Jeremića , sada je našao da se pravda što nešto nije učino još pre sedam godina.

Maja

pre 6 godina

Cekajte, cekajte... Zar gore navedena gospoda, u trenutku kada je doslo do izmene teksta o rezoluciji, nisu bili tim koji je predvodio Srbiju u bolju buducnost? Je l ovo prica, "Ne zna se ko puca"?

Atomskimrav

pre 6 godina

Vuk da donese ostavku, taj bi se pre odrekao roditelja.

Vuk

pre 6 godina

Svi su isti. Strani placenici ciji je zadatak da uniste Srbiju. Mrs bre!

Sara

pre 6 godina

Jeremic sve sto je radio islo je samo na stetu nase zemlje i bolje da je dao ostavku to bi mu bilo najpametnije da je uradio.

marko

pre 6 godina

Nije stigao ... Mnogo je leteo covek u vazduhu ...

Zove

pre 6 godina

Vuk je svo vreme svoje političke aktivnosti posvetio ličnim interesima.

Osvit

pre 6 godina

Svi ste vi gospodo jednaki jer ni vi ne bi ste pstupili drukčije od Jeremića.

markoni

pre 6 godina

Verujem da je neko ko je bio na tako odgovornoj funkciji niz godina treba da iskoristi svoj položaj da pomogne Srbiji na pravi način. A ne samo sebi.

ana rodić

pre 6 godina

I posle bitke svi su generali. Tako i Jeremić.

Rade

pre 6 godina

Zakon je striktno definisan postupite po njemu,pozovite na odgovornost Vuka jel i ubuduce ce svako potpisati stamu odgovara.OVO je pavna drzava nevladaju Vukovi i medvedi...

zare

pre 6 godina

Najgora vrsta ljui,koja nešto uradi,pa onda krivi druge za to.

Natasa

pre 6 godina

Da je hteo drugačije da postupi, uradio bi tako!

cola

pre 6 godina

Stvarno ovo prepucevanje između starih DS-ovaca deluje patetično.

nčola

pre 6 godina

Nekada je ovo bila udarnička trojka a sada svako na svoju stranu. Prepucavanja, pretnje...Kao deca.

maja

pre 6 godina

Jeremic je sada nasao da pametuje o stvarima za koje je licno odgovoran.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija