• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.12.2017

16:35

​DAČIĆ I ĆO: Dobri odnosi Srbije i Republike Koreje !

Politika

​DAČIĆ I ĆO: Dobri odnosi Srbije i Republike Koreje !

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i šef delegacije Ministarstva spoljnih poslova Republike Koreje Ćo Hjun, izrazili su danas zadovoljstvo zbog dobrih odnosa između dve zemlje i potvrdili spremnost za njihovo dalje unapređenje, posebno u oblasti ekonomije

Ministar Dačić upoznao je korejsku stranu sa aktuelnom situacijom u Srbiji, posebno na KiM i toku dijaloga između Beograda i Prištine, saopštilo je Ministarstvo.

Državni sekretar Ćo, koji predvodi delegaciju Republike Koreje, izrazio je razumevanje i podršku stavovima Srbije u pogledu rešavanja pitanja KiM dijalogom i konsenzusom.

Pored toga, detaljnije je informisao šefa srpske diplomatije o aktuelnoj situaciji na Korejskom poluostrvu.

Konstatovana je potreba daljeg unapređenja dijaloga na visokom političkom nivou i ponovljeni su pozivi za posete najviših zvaničnika dve zemlje u narednom periodu, naročito u svetlu obeležavanja 30. godišnjice od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Republike Srbije i Republike Koreje 2019. godine.

Pozitivnim su ocenjene dosadašnje korejske investicije u Srbiju, gde je posebno izdvojen rad kompanije „Jura“.

Sa korejske strane su najavljene nove investicije i dalje intenziviranje ekonomske saradnje Republike Koreje sa Republikom Srbijom.
Delegacija Ministarstva spoljnih poslova Republike Koreje boravi u poseti Srbiji od 3. do 5. decembra.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija