• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.12.2017

13:20

VUČIĆ "SPUSTIO" IZETBEGOVIĆA: Ja citiram zvanični stav BiH, a onda se javi Bakir - ETO, O TOME VAM JA GOVORIM!

Politika

VUČIĆ "SPUSTIO" IZETBEGOVIĆA: Ja citiram zvanični stav BiH, a onda se javi Bakir - ETO, O TOME VAM JA GOVORIM!

Podeli vest

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović relativizovao je danas stav koji su novinarima izneli predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović da će spoljna politika Sarajeva u vezi sa otvorenim unutrašnjim pitanjima Srbije, biti prilagođavana stavovima Beograda

 Iako je na pres konferenciji u ime Predsedništva BiH govorio Čović, Izetbegović je na samom kraju konferencije "upao" u reč Čoviću, rekavši da "mora nešto da pojasni", u vezi s tim "da će BIH vodeći svoju međuanrodnu politiku čekati na stav Beograda".

- Međunorodnu politiku BIH vodiće ova tri čoveka (članovi Predsedništva BiH), i ona će se voditi u Sarajevu. Naravno, i te kako ćemo uzeti u obzir stavove susednih zemalja, jer živimo sa Srbijom i živimo sa Hrvatskom, kao i sa EU, gde smo preuzeli obaveze u procesu integracija. Ali, moj stav je da se spoljna politika vodi u Bosni i Hercegovini i ja sam molio Čovića da to iznese kao svoj stav, a ne kao stav Predsedništva - rekao je Izetbegović.

Nakon toga, reagovao je predsednik Vučić i uz osmeh rekao:

- E, ovako vam izgleda sve. Ja sam citirao šta sam dobio u toku zvaničnih razgovora, ali ovako vam izgleda i oko Kosova, i oko granica - rekao je Vučić.

Na početku pres konferencije, Čović je rekao:

- Naš stav, stav tri člana Predsedništva, kada je reč o unutrašnjim pitanjima Srbije, je da ćemo ta otvorena pitanja u vođenju spoljne politike prilagođavati stajalištima Beograda.

Predsednik Srbije je na početku obraćanja na pres konferenciji rekao da će Bosna i Hercegovina u vezi pitanja Kosova i Metohije imati isti stav kao i Srbija, sve dok Srbija ne zauzme drugačiji stav, te da je to rečeno na sastanku sa članovima Predsedništva BiH.

Predsednik Srbije je dodao da je to stav Predsedništva BiH i da nije u pitanju samo stav srpskog člana tog tela.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
caca

pre 6 godina

Bakir je dosao po nalogu svojih sefova da obavi zadatak koji mu nije uspeo.

boki

pre 6 godina

Bakir bi bas mogao da povede racuna o svom bahatom ponasanju i to u sred Beograda.

ANA

pre 6 godina

Nisu mu mnogo pomogle instrukcije stranih sefova.

saska

pre 6 godina

Kultura na nivou nema sta, Bakir se jos jednom osramotio.

DEJAN

pre 6 godina

Gledajuci konferenciju za stampu jasno se videlo koliko besa, mrznje u sebi nosi Bakir Izetbegovic. Po ko zna koji put pokazao da jos uvek zivi u proslosti, a najgore je sto se ponasa tako sto ne postuje ostala dva clana predsednistva BIH.

Paja

pre 6 godina

Meni Bakir deluje kao neko ko je tu da bi se sprdao sa svim i kvario posao i odnose. Uopste nema covek znanja, osecaja, smeka, sve nesto na galamu.

Saša

pre 6 godina

Mi o klin, on o plocu i tako u krug. Kompleksi na delu.

bin

pre 6 godina

Izetbegović će tek zažaliti za svim izgovorenim rečima upućenim Srbiji!

Kole

pre 6 godina

Hrvatska nema pravo da stopira put Srbije ka EU. Srbija ima napredak, i to se mora ceniti, mora se poštovati.

srbin

pre 6 godina

Bramerc juce u UN-u nije slucajno izjavio da je Kolinda na celu Srbije,a to je izjavio zato jer u na teritoriji hercegovine i dalmacije (a to je ustvari teritorij mnogo bitan za Srbiju,tj za sve slavene tj.to je srpski teritorij)tj tamo zive politicki subjekti drzave srbije sto je jako bitno za drzavu Srbiju!!!

srbin

pre 6 godina

Poseban osvrt na jedan teritorij bosne u hercegovini!To je teritorij Srbije!!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija