• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. J.

06.12.2017

19:24

​MOSKVA ČVRSTO UZ SRPSKOG GENERALA: Rusija bira sudije, obara presudu i OSLOBAĐA MLADIĆA?!

Politika

​MOSKVA ČVRSTO UZ SRPSKOG GENERALA: Rusija bira sudije, obara presudu i OSLOBAĐA MLADIĆA?!

Podeli vest

Ruska Federacija i njen predsednik Vladimir Vladimirovič Putin pružiće maksimalnu pomoć srpskom generalu Ratku Mladiću u obaranju prvostepene haške presudu kojom je on osuđen na doživotnu kaznu zatvora, najavljuju iz Moskve

Ruski poslanik Pavel Dorohin, predsednik Komiteta za odbranu generala Mladića, najavio je da će Rusija kao stalna članica Saveta bezbednosti UN uticati na formiranje novog sastava sudija koje će razmatrati žalbu Mladićevih advokata.

- Stav Rusije i njen uticaj mogli bi imati određenu ulogu kad je reč o angažovanju zaista objektivnih sudija, kako bismo nakon razmatranja žalbe na prvostepenu presudu dobili konačnu presudu koja neće biti pristrasna, politizovana, neosnovana i nepravedna... - poručio je Dorohin na konferenciji u Moskvi. Prema njegovim rečima, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije više puta je isticalo antisrpsku politiku Haga.

- Haški tribunal je pokušavao da svu krivicu za zločine svali na srpski narod, na

Velika nepravda

Tribunal je pokušao da svu krivicu za zločine svali na srpski narod. Za događaje u BiH do danas je osuđeno 128 ljudi, od kojih je 91 Srbin

Pavel Dorohin, ruski poslanik

njegovo vojno i političko rukovodstvo. Za događaje u BiH do danas je osuđeno 128 ljudi, od kojih je čak 91 Srbin! Ukupno su osuđeni na 758 godina zatvora i ima još šest presuda na doživotnu kaznu - podvukao je Dorohin.

Advokat Dragan Palibrk, na drugoj strani, smatra da ipak treba sačekati konkretne rezultate ruske pomoći.

- Branio sam Mladićevog najbližeg saradnika Jova Đoga, a trebalo je da branim i generala Tolimira. Zbog toga osećam bliskost s generalom Mladićem i želim da mu pomognu svi koji mogu. Rusi su i ranije mogli da utiču na Hag i učine nešto konkretno za Mladića, počevši od vrlo lošeg zdravstvenog stanja - naglašava Palibrk.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mirislav moric

pre 6 godina

potcinjeni major mladic seli se u rusiju kod svog pretpostavljenog kolege generala veljka kadijevic.da na ruskim visinama besjede gdje smo to pogresili.

zoran miljkovic

pre 6 godina

ОВО ЈЕ ИСТО,КАО КАД ЈЕ ЛИСИЦА ИШЛА ЗА ОВНОМ,ОЧЕКУЈУЋИ ДА МУ ОТПАДНУ МУДА,ДА СЕ НАСЛАДИ.

papundek

pre 6 godina

To su trebali uraditi pre nego su ga srbi izrucili.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija