• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.12.2017

20:52

PREDSEDNIK VUČIĆ SA ČAVUŠOGLUOM: Do kraja godine još dve turske fabrike u Srbiji!

Politika

PREDSEDNIK VUČIĆ SA ČAVUŠOGLUOM: Do kraja godine još dve turske fabrike u Srbiji!

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i o učešću turskih kompanija u regionalnim infrastrukturnim projektima

Predsednik Vučić je istakao da Srbija ostaje posvećena daljem unapređenju bilateralnih odnosa i saradnje u svim oblastima od obostranog interesa, kao i nastavku redovnog političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou, saopštila je predsednikova Služba sa saradnju s medijima.
"Srbija očekuje da će početak rada Visokog saveta za saradnju između Republike Srbije i Turske Republike, čije je formiranje predviđeno zajedničkom političkom deklaracijom potpisanom prilikom pomenute posete predsednika Erdogana, dati posebno veliki doprinos daljem jačanju odnosa dveju država", istakao je predsednik Vučić i naglasio da će do kraja godine otvoriti još dve nove turske fabrike, u Lebanu i Žitorađi.

On je izrazio zadovoljstvo nivoom bilateralnih odnosa koji su dostigli najviši nivo do sada, o čemu svedoči i veliki broj razmenjenih poseta zvaničnika u proteklom periodu, među kojima je, svakako, najznačajnija poseta predsednika Turske Republike Redžepa Tajipa Erdogana Republici Srbiji.
Predsednik Vučić je zahvalio na podršci koju Turska, koja je i sama kandidat za članstvo u Evropsku uniju, daje Srbiji po pitanju evro-integracija. 

"Ekonomija je oblast kojoj moramo posvetiti ključnu pažnju. Verujemo da će budući rad Visokog saveta za stratešku saradnju biti u funkciji bolje ekonomske saradnje. Očekujemo veće prisustvo turskih kompanija i povećanje turskih investicija u Srbiji u narednom periodu", istakao je predsednik Vučić.
Ministar Čavušoglu je ocenio da je poseta predsednika Turske Erdogana Srbiji bila odlična i zahvalio je predsedniku Vučiću na ličnom doprinosu u organizaciji posete.

"Srbija je iskreni prijatelj Turske i ono što Vi radite najbolje je za Vašu zemlju, ali i za čitav region", istakao je ministar Čavušoglu.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mašinac

pre 6 godina

Ovo sa dovođenjem stranih investitora je dabro ali sada treba preduzeti sledeći korak, da se stavi minimalna zarada u Srbiji da bude bar 350 evra!

Sonja

pre 6 godina

Lepo, nadam se da ce se u buducnosti jos vise razvijati dobri i prijateljski odnosi sa Turskom.

loki

pre 6 godina

Nova radna mesta su ono što nam je najpotrebnije pa ovakve vesti su dobro došle.

savko

pre 6 godina

SRBIJA KUBURI SA RADNIM MESTIMA, ZAT5O JE SVAKA FABRIKA I SVAKO RADNO MESTO DOBRO DOSLO....

Ana

pre 6 godina

To znači dosta novih radnih mesta i podizanje standarda.

mira

pre 6 godina

Poseta koja "otvara" dve fabrike i radna mesta u Srbiji je odlicna vest. Samo tako nek se nastavi.

Vule

pre 6 godina

To znači dosta novih radnih mesta i podizanje standarda.

mala

pre 6 godina

Samo radom, dobrim odnosima mozemo ostvariti pozitivne rezultate.

mala

pre 6 godina

Vucicu je u interesu saradnja sa svakom zemljom koja ulaze u Srbiju i podrzava je u svemu.

Vinka

pre 6 godina

Jačanje ekonomske saradnje sa Turskom korisno je za oba naroda.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija