• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: intermagazin/informer

06.12.2017

23:41

RUSIJA GRMI U SB UN ZBOG SRBIJE: Tribunal odbio da kazni varvarske zločine protiv Srba, SAD INSISTIRA NA PRESUDI MLADIĆU!

Politika

RUSIJA GRMI U SB UN ZBOG SRBIJE: Tribunal odbio da kazni varvarske zločine protiv Srba, SAD INSISTIRA NA PRESUDI MLADIĆU!

Podeli vest

Pred zatvaranje Haškog tribunala, poslednji izvještaj o njegovom radu kiznet je pred Savetom bezbednosti. Dok iz Tribunala tvrde da je bilo ključno utvrditi individualnu odgovornost i da je misija ispunjena, ruski amabasador ocenjuje da je Tribunal je diskreditovao ideju međunarodne pravde

Međutim, ruski ambasador obrušio se na Tribunal zbog dvostrukih aršina jer, kako kaže, niko nije osuđen za varvarske zločine nad Srbima.

Rusija ocenjuje da je Tribunal potkopao napore da se u bivšoj Jugoslaviji uspostavi mir postizanjem pravde time što su njegove presude izazivale nove sporove među državama i narodima u regionu.

- Tribunal nije djelovao kao nepristrasan i nezavisan organ. Pokazatelji govore da su apsolutna većina osuđenih Srbi. Više od 60 odsto. Osuđeni su na više od 1000 godina zatvorske kazne - rekao je on.

Ruski ambasador upozorava i da Tribunal nije optuženima pružao primerenu zdravstvenu njegu. 

GOVOR NELE KUBUROVIĆ PRED SAVETOM BEZBEDNOSTI: Tribunal odlazi u istoriju, ali njegovo nasleđe ostaje. Pitanje je da li je ispunio svoju svrhu?

Ovo je pred Savetom bezbednosti, istakao 

Predsednik Tribunala Karmel Ađijus je prizano da je Tribunal mogao bolje. 

On, ipak, smatra da je misija ispunjena i tvrdi da je stigla pravda za žrtve, ali ne kroz presude narodima i zemljama, već pojedincima. 

Podseća da se vrata tribunala zatvaraju, nakon prvostepene odluke generalu Ratku Mladiću i drugostepene hercegovačkoj šestorki - Prliću i drugima.

- U vezi sa slučajem "Prlić i drugi", možemo se složiti da je ono što se desilo u sudnici veoma tragično. Tribunal pristupa najozbiljnije ovom incidentu koji se temeljno istražuje. Ipak, ne sme se dozvoliti da ove okolnosti zasjene poslednje sedmice rada Suda ili podriju presude Tribunala - rekao je Ađijus.

BRAMERC ŠOKIRAO HRVATE: Govoreći u Savetu bezbednosti UN Kolindu nazvao PREDSEDNICOM SRBIJE!

Presude u drugostepenim postupcima donosiće međunarodni rezidualni mehnizam za krivične sudove kojim predsedava Teodor Meron. 

Pretres po žalbi tima odbrane Radovana Karadžića očekuje sredinom sledeće godine, a presuda krajem 2019. U predmetu Vojislav Šešelj, žalbeni pretres zakazan je za 13. decembar, a presuda se očekuje u prvoj polovini sledeće godine.

Beta

I Glavni tužilac Serž Bramerc uverava da je njegov zadatak i dalje privođenje pravdi onih koji su činili zločine. 

Priznaje, da u nekim slučajevima žrtve, ipak, nisu dočekale pravdu. To, dodaje, potvrđuju poslednje dve sedmice, koje su pokazale da zločini i dalje imaju otvorene rane.

DODIK DOSIPA KOLINDI SO NA HAŠKE RANE: Degutantno je da braniš zlikovce Hrvate, pozabavi se sudbinom prognanih Srba!

- Uvek smo insistirali na principu individualne odgovornosti. Činjenica je da zločine nisu počinile nacije i narodi, već pojedinci. Pre svega, iz političkog i vojnog vrha - rekao je Bramerc.

SAD su poručile da se presuda generalu Ratku Mladiću mora poštovati, a pozvali su i Srbiju da sarađuje sa rezidualnim mehanizmom u slučaju Vojislava Šešelja. 

DAČIĆ PORUČIO KOLINDI: Sve piše u izveštaju Butrosa Galija, Hrvati da se suoče sa svojom prošlošću, umesto da zbog svega NAPADAJU SRBE!

Uočljivo je, međutim, da predstavnici Vašingtona ni reči nisu rekli o potvrdi presude hercegovačkoj šestorki.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17