• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.12.2017

12:43

ODRŽANA PRVA SEDNICA Saveta Srbije za borbu protiv trgovine ljudima!

Politika

ODRŽANA PRVA SEDNICA Saveta Srbije za borbu protiv trgovine ljudima!

Podeli vest

Na danas održanoj prvoj sednici Saveta Srbije za borbu protiv trgovine ljudima je ukazano da su uspostavljeni institucionalni kapaciteti za sistemski odgovor društva na taj problem, a da je neophodno unaprediti pružanje pomoći žrtvama, saopšteno je iz kabineta ministra unutrašnjih poslova Srbije 

Na sednici, koju je vodio ministar unutrašnjih poslova i predsednik Saveta za borbu protiv trgovine ljudima dr Nebojša Stefanović, predstavljene su aktivnosti i rezultati koji su do sada ostvareni u pogledu sprovođenja Strategije prevencije i suzbijanja trgovine ljudima, posebno ženama i decom i zaštite žrtava 2017 – 2022. 

Na sastanku je ukazano da su uspostavljeni institucionalni kapaciteti za sistemski odgovor društva na problem trgovine ljudima. 

MUP Srbije

Pored Stretegije koja je usvojena avgusta ove godine, formiran je i Savet za borbu protiv trgovine ljudima, imenovan nacionalni koordinator za borbu protiv trgovine ljudima, formirana posebna radna grupa koja će sprovoditi i pratiti zadatke predviđene Strategijom, kao i Kancelarija za koordinaciju aktivnosti u borbi protiv trgovine ljudima. 

Ministar Stefanović istakao je da će ubrzo biti formirana interesorna radna grupa, koju će činiti predstavnici MUP-a, Ministarstva pravde, tužilaštava i drugih relevantnih državnih organa, u cilju unapređenja proaktivnog sistema otkrivanja slučajeva trgovine ljudima i efikasnijeg procesuiranja počinilaca krivičnog dela i borbe protiv trgovine ljudima. 

Na sastanku je zaključeno da će se u narednom periodu posebna pažnja usmeriti i na unapređenje sistema identifikacije, zaštite, pomoći i podrške žrtvama trgovine ljudima, kao i na jačanje kapaciteta Centra za zaštitu žrtva trgovine ljudima.

MUP Srbije

Takođe, nastaviće se sa pružanjem podrške i jačanjem kapaciteta lokalnih timovima za borbu protiv trgovine ljudima čiji je zadatak preventivno delovanje, prepoznavanje i zaštita žrtava trgovine ljudima, unapređenje saradnje relevantnih institucija i organizacija civilnog društva na lokalnom nivou i promocija ljudskih prava. 

Na sednici Saveta usvojen je i simbol Republike Srbije protiv trgovine ljudima.  

Video materijal možete preuzeti sa FTP servera Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Трговина људима...(?) Па свака наша РОМСКА СВАДБА је трговина људима...?! То сви знамо , видимо...и ништа не предузимамо...!! Зашто....? Из тога се рађа, м и социјала и криминал...!! Да ли неко схвата проблем...? Продаје се дете од 14 година, за дете од 16. који ће правити децу.... - на рачун ОПШТИНЕ, у КОЈОЈ БУДУ ИМАЛИ ПРЕБИВАЛИШТЕ... Чиста трговина људима...!? Кажу: Обичајно право...Да ли је то "Обичајно право" у Србији јаче од КРИВИЧНОГ ЗАКОНОДАВСТВА и УСТАВА ОВЕ ДРЖАВЕ...То ВИ мени кажите...!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija