• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/ informer.rs

08.12.2017

12:52

ŠVEDSKI MEDIJI: SRAMOTNO JE ŠTO JE HRVATSKA U EU, jer slavi ratnog zločinca kao heroja i pljuje demokratiji u lice!

Politika

ŠVEDSKI MEDIJI: SRAMOTNO JE ŠTO JE HRVATSKA U EU, jer slavi ratnog zločinca kao heroja i pljuje demokratiji u lice!

Podeli vest

U listu se navodi da su hrvatski zvaničnici izrazili saučešće porodici ratnog zločinca, čiji je "teatralan potez u haškoj sudnici logičan nastavak uništenja i nihilizma koji je bio prisutan tokom rata u BiH"

Svetski mediji ne prestaju da kritikuju vlasti u Hrvatskoj koja ratnog zločinca Slobodana Praljka slavi kao heroja, a švedski list Aftonbladet piše da je sramota to što je Hrvatska, koja poštuje kult ubice i pljuje u lice demokratiji, primljena u Evropsku uniju.

Ovaj najtiražniji skandinavski list u kolumni iz pera Petear Kadhamara objavio je tekst pod naslovom "Pljuju po nama, ali vole naš novac" u kojem piše da je Praljak ispijanjem otrova u sudnici haskog tribunala nakon što je čuo konačnu presudu kojom je označen kao ratni zločinac priredio "veoma teatralan potez".

Autor navodi da je Praljak time, doduše, pokazao hrabrost, ali i da je njegovo samoubistvo logičan nastavak uništenja i nihilizma koji je bio prisutan tokom rata u Bosni i Hercegovini.

Navodi i da je Praljak odgovoran za rušenje Starog mosta u Mostaru.

- Kazna je 20 godina. Praljak je izabrao smrt. Priča o ratnom zločincu mogla je biti okončana ovde. Ali, kad je došlo do smrtne kazne, hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović prekinula je posetu Islandu i požurila kući - piše švedski list i dodaje da je šefica hrvatske države u obraćanju javnosti emotivno konstatovala da je smrt Praljka "pogodila srce nacije".

Navodi se i da je premijer Andrej Plenković izrazio saučešće porodici zločinca, te da su građani na zidovima svojih kuća isticali Praljkove fotografije i okupljali se na trgovima paleći sveće.

Podsećaju i da je Hrvatski sabor održao poštu ratnom zločincu minutom ćutanja, kao i da su dva poslanika, koja su to smatrala neprikladnim, dobila pretnje smrću.

- Ovo se sve dešava u članici EU-a, u srcu naše civilizovane, demokratske zajednice. Sramota - izričit je Kadhamar i dodaje da je kult mrtvog zločinca potvrdio užasavajući manjak demokratskih vrednosti.

- Tužno je da je Hrvatska primljena u EU - konstatuje autor napominjući da nažalost to nije samo slučaj u Hrvatskoj, već i u Poljskoj, Mađarskoj, Rumuniji i Bugarskoj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ivica

pre 6 godina

Mnogi bi htjeli kao ja da žive ali ne mogu zbog toga mi se dive.Nas Hrvate se ne kuje tek tako.

vlah alija

pre 6 godina

eto vi ste bolji mladic je bas bio majka tereza

Nins

pre 6 godina

Jel jedan br mozete objaviti a da ne spominjete Hr???jel to ljubomora ili bolest??

bosanac2

pre 6 godina

Kaznjavate druge drzave za mnogo bezazleniji prekrsaj zasto nebiste kaznili i ove fasiste

Kod Valjeva

pre 6 godina

Oni su i primljeni u EU bez ikakvih standarda,samo da bi pritiskali Srbiju. Eto vam je,lsti ste.

grof01

pre 6 godina

Zato srbija neće u EU dok god slave sRatka Mladića,ostale ratne zločine i ne osude genocid! A tzv.rs će nestati zbog istih razloga

Lala iz Banata

pre 6 godina

Хрватска је НЕОНАЦИСТИЧКА држава, подигнута на темељима НДХ са традицијом НДХ у односу према свим друштвеним савременим вредностима - које третира са становишта -ФАШИЗМА...Срби су то видели одмах...А свест других полако се подиже из пепела... Нацизам, који је у Хрватској: "Друштвено Уређење" нове државе, негира се, и прикрива "мимикријом" - да би се замазале очи ДЕМОКРАТСКОМ СВЕТУ, који није желео да види оно што сви у Хрватској ВИДЕ... - ОРТОДОКСНИ Клеро-фашизам, са израженим ШОВИНИЗМОМ... који прожима све државне институције, од Сабора и Председнице, до.... - најмање Општине...!! Обележја, тргови, натписи улица, величање свега Усташко-Фашистичког из 1941-1945. негирање Холокауста, негирање КОНЦ-ЛОГОРА и УБИЈАЊА у име "Чисте нације"...Протеривање СРБА, отимање српске имовине, насилно етничко чишћење и пљачкање имовине протераних....Расни закони...Шта је то: него ФАШИЗАМ...!

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija