• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.12.2017

12:35

VUČIĆ O STRANIM UTICAJIMA NA BALKANU: Ne pravdam se i nemam nameru, MI IMAMO SVOJ PUT!

Politika

VUČIĆ O STRANIM UTICAJIMA NA BALKANU: Ne pravdam se i nemam nameru, MI IMAMO SVOJ PUT!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema nameru ni potrebu da se ikome za nešto pravda i ponovio da je Srbija na evropskom putu ali isto tako će raditi na čuvanju prijateljskih i dobrih odnosa sa Rusijom

Vučić je, odgovarajući na pitanje o uticajima na Balkanu, rekao da takav stav ne krije, ni u razgvoru sa današnjim gostima premijeraima Bugarsjke, Ruminije i Bugarske, da isti u Moskvi predsedniku Rusije Vladimiru Putinu kaže da se Srbija na evropskom putu ali i premijerki Nemačke Angeli Merkel i predsedniku SAD Donaldu Trampu da će Srbija čuvati svoje prijateljstvo sa Rusijom.

Dodao je da Srbija želi da čuva svoju vojnu neutralnost, da gradi svoiju snažnu armiju ali bez ikakve namere da bilo koga napadne već samno da očuva svoju bezbednost.

Upozorio je da je Srbija u drugačijoj situaciji od drugih zemalja jer je bila napadnuta 1999. godine, a i zbog 2008. godine.

Kako je rekao naši prijatelji razumeju tu našu situaciju, a sve probleme koje imamo na evropskom putu Srbija će mnogo jasnije rešiti ako ima podršku Grčke, Bugarske i Rumunije.

Dodao je i da mu se čini da neki u Evropiu misle da imaju pravo da drže neke pridike Srbiji, a znaju kako su uticali na to da joj se uzme deo, ali i da Srbi to ne zaboravljaju.

- Srbija štiti mir i stabilnost u celom regionu - poručio je predsednik Srbije i naveo da su i gosti iz tri prijateljske tzemlje mogli da vide da se Beograd i Srbija grade odnosno da je prioritet Srbije ekonomski razvoj, napredak, evropska budućnost, ali i da nećemo da rušimo prijateljstva koja smo godinama i decenijama gradili - rekao je predsednik Srbije.

(FOTO) VUĆIĆ SE SASTAO S PREMIJERIMA BUGARSKE, RUMUNIJE I GRČKE: Srbija je deo EVROPSKE PORODICE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zeljko

pre 6 godina

Srbija otvoreno govori o tome da ne zeli da kvari dobre odnose sa Rusijom i da zeli da ostane vojno neutralna. Nemamo skrivenih tajni.

Kiki

pre 6 godina

Srbija ima svoj put napretka, tako da napreduje svakog dana.

anamarija

pre 6 godina

Srbija nece odustati od svog cilja a to je ulazak u EU.

anamarija

pre 6 godina

Rusija je nas veliki prijatelj i uvek cemo imati dobre odnose sa njom.

Gradina

pre 6 godina

Koliko god da stranci utiču na naš put, mi ne m ožemo da skrenemo sa onog puta koji smo zacrtali, niti iko može da nam to preokrene. Srbija ima svoj put i interes.

Boban

pre 6 godina

Srbija nema boljke zbog mešanja stranih faktora, jel put koji smo zacrtali je jasan i nema alternativu.

Vera

pre 6 godina

Sasvim je jasan put kojim ide Srbija.Prijateljski odnosi sa Rusijom zauvek.

Novak

pre 6 godina

Niko ne moze da utice na pravac politike koji je Srbija odabrala!

Ogi

pre 6 godina

Do pre 5 godina ambasadori su vladali Srbijom - sada se to promenilo, ne popustamo pod uticajem bilo koga!

Igor

pre 6 godina

Srbija ulaže iskrenu posvećenost izgradnji mira i stabilnosti i pruža ruku saradnje svima.To je najbolji put za Srbiju i srpski narod.

dragi

pre 6 godina

Bravo, dobri odnosi sa Rusijom samo nam dobro mogu doneti.

Vuk

pre 6 godina

Tako i treba da razmislja i govori vodja jedne suverene drzave,a ne da se kao neki pre njega pravda portirima stranih ambasada

Aca

pre 6 godina

Imamo svoj put i svoje probleme, neka nas da malo sami resavamo

Ines

pre 6 godina

Mi smo zemlja koja se bori za narod .Tako treba i u buducnosti ..

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija