• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.12.2017

15:12

SULJA KAO TITO! Ugljanin ostaje lider SDA Sandžaka, na čelu stranke već 27 godina!

Politika

SULJA KAO TITO! Ugljanin ostaje lider SDA Sandžaka, na čelu stranke već 27 godina!

Podeli vest

Aktuelni predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin ponovo je na današnjoj izbornoj skupštini izabran za lidera te partije na čijem je čelu od njenog osnivanja, 1990. godine

Za Ugljanina je na osmoj izbornoj konvenciji održanoj u novopazarskom Domu omladine glasalo svih 85 prisutnih partijskih delegata koji su mu na taj način poverili novi četvorogodišnji mandat.

Obraćajući se prisutnima, on je naglasio da će se SDA Sandžaka i dalje zalagati za rešavanje statusa Bošnjaka u Srbiji i Sandžaka, podsećajući da su svi narodi bivše Jugoslavije rešili svoja nacionalna pitanja osim Bošnjaka.

Ugljanin je ocenio i da je u poslednjih 27 godina u Sandžaku bio džehenem (pakao) i da je u tom periodu nad Bošnjacima izvršen genocid u Srebrenici, kao i drugi zločini koji su prošli nekažnjeno, a koje su državni organi Srbije tolerisali.

- Mi svima poručujemo da hoćemo da gledamo u budućnost i da razmišljamo o ekonomskom razvoju, ali pre toga moramo da rešimo sporna pitanja, a Srbija i Crna Gora moraju kazniti počinioce zločina nad Bošnjacima. Želimo da izgradimo stabilne institucije i da države nateramo da zločince same kazne - kazao je Ugljanin.

On je dodao i da je Sandžak najzaostaliji deo Srbije i Crne Gore, bez ulaganja, infrastrukturnih i razvojnih projekata, kao i da svi narodi koji žive u njemu moraju raditi zajedno kako bi se situacija popravila.

Osim predsednika, na današnjoj izbornoj skupštini izabrani su i članovi ostalih organa stranke - Glavnog i Nadzornog odbora, kao i Suda časti.

Izbornoj konvenciji prisustvovao je i predsednik Sandžačke demokratske partije Nihad Hasanović, kao i predstavnici "Zajedno za Šumadiju", SDA iz Makedonije i Crne Gore. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
BEGO

pre 6 godina

sta se tu moze kada je za njim nepismena rulja koju on vuce za nos i GURA U PROPAST covek je lud i blesav OSVESTITE SE VI NARODE NEDAJTE DA VAS VODI U PROPAST!!!!!!!!!!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija