• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs

10.12.2017

20:00

(VIDEO) LAZANSKI ZA TV PINK: Sa nabavkom MIGOVA IZ BELORUSIJE mora da se složi i ruska strana!

Politika

(VIDEO) LAZANSKI ZA TV PINK: Sa nabavkom MIGOVA IZ BELORUSIJE mora da se složi i ruska strana!

Podeli vest

Miroslav Lazanski, komentator dnevnog lista "Politika" ističe da modernizaciju ratnog vazduhoplovstva mora pratiti i rešavanje statusnih pitanja.Lazanski je gostujući na TV Pink ukazao da u ratnom vazduhoplovstu nisu adekvatno regulisane zarade i mogućnost napredovanja, ocenivši pozitivno ubrzanu preobuku pilota koji će upravljati migovima iz Rusije

- Srbija iz Belorusije treba da dobije šest migova, četiri jednoseda i dva dvoseda. Time bi se kompletirala eskadrila od 16 migova koji biti modernizovani po istim standardima – rekao je Lazanski.

Detalji nabavke će, smatra, biti poznati tek nakon sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa ruskom i beloruskim zvaničnicima jer Rusija kao proizvođač mora da da saglasnost.

 - Modernizaciju tehnike mora da prati modernizacija statusnih pitanja, kako ne bi došlo do odliva kadrova. Male plate i nemogućnost napredovanja mogu destimulativno delovati na mlade ljude koji se školuju – ocenio je Lazanski. 

Osvrnuvši se na navode pojedinih medija i političara da Srbija mora da se odluči jer su sve zemlje u okruženju članice NATO saveza, on je ocenio da je to forsiranje neka vrsta spina. 

- Mi ne sedimo na dve stolice, sedimo samo na jednoj, a to je srpska nacionalna i državna stolica. Ko nas tera na to? Čime nas uslovljava? Forsiranje da se bira strana je neka vrsta spina – smatra Lazanski.

Ona pozitivno gleda da najave da će NATO u Srbiji otvoriti humanitarni centar sličan Ruskom humanitarnom centru u Nišu. 

- Ako žele da nam doniraju opremu, vatrpogasna vozila, pomognu u vanrednim situacijama – zašto da ne? Srbija je uvek spremna za takvu vrstu saradnje – dodao je Lazanski.

 Govoreći o spoljnopolitičkim temama, ocenio je da kriza u Palestini, nakon odluke Donalda Trampa da prizna Jerusalim za glavni grad Izraela, neće ići dalje od uličnih sukoba i da se eskalacija problema ne očekuje.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija