• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

11.12.2017

18:35

PISMO MAKRONA VUČIĆU: Potvrđujem posetu Srbiji, ona je važan strateški partner Francuske!

Politika

PISMO MAKRONA VUČIĆU: Potvrđujem posetu Srbiji, ona je važan strateški partner Francuske!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas pismo predsednika Francuske Emanuela Makrona u kojem Makron potvrđuje da će posetiti Srbiju


U pismu, Makron ističe da su odnosi između dve zemlje zasnovani na prijateljskim, davnašnjim i dubokim vezama koje posebno obeležava bratstvo po oružju koje je ujedinilo dva naroda tokom Prvog svetskog rata i koje je učvrstilo njihovo prijateljstvo.

- Srbija je danas jedan važan strateški partner Francuske. Francuska sa postojanošću podržava približavanje Vaše zemlje sa Evropskom unijom koja ostaje suštinski stožer za stabilnost i ekonomski razvoj našeg kontinenta. Vaša Vlada je ovih poslednjih godina radila sa odlučnošću na jačanju stabilnosti Zapadnog Balkana i na njegovom ekonomskom razvoju, a to delovanje želim da pozdravim - poručio je Makron.

Pored kvaliteta naših političkih odnosa, naši ekonomski odnosi su nedavno ojačali, a to je znak interesovanja francuskih preduzeća za srpsko tržište i za perspektive ekonomskog rasta Srbije, konstatovao je Makron, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

- O tom pitanju, želim da privučem Vašu pažnju na kvalitet francuske ponude u sektoru infrastrukture, posebno urbane i aerodromske i u oblasti energetike. Više francuskih preduzeća su pozicionirana za velike ugovore u Srbiji u tim oblastima - ističe on.

Predsednik Francuke podseća da je imao "veliko zadovoljstvo" da sa Vučićem razgovara na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u septembru mesecu. 

- Tokom našeg razgovora, izneli ste mogućnost da ja posetim Vašu zemlju u 2018, veoma značajnoj godini za obeležavanje našeg savezništva u prvom svetskom sukobu. Veoma sam Vam zahvalan na ovom pozivu i potvrđujem Vam svoju nameru da dođem u posetu Srbiji čim budem imao priliku za to - zaključio je Makron.

Makron i Vučić će večeras razgovarati u Parizu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Boban Rajčić

pre 6 godina

Srbija je počastvovana što će je posetiti veliki prijatelj Srbije u EU.

Marija

pre 6 godina

Saradnja Srbije i Francuske svakim danom je sve veća u svim segnetima. Inače istorija je pokazala da dve države imaju mnogo što šta zajedničko.

zarko

pre 6 godina

Francuska je od uvek bila veliki i tradicionalni prijatelj i saveznik Srbiji u oba Velika rata. Vreme je da se to prijateljstvo potvrdi, ucvrsti i prosiri, a Vucic svojim diplomatskim i mudrim spoljno politickim potezima i aktivnoscu to najbolje ume!

Liki

pre 6 godina

Poznate su naše istorijske spone i savezništva. Te spone su neizbrisive i moramo nastaviti učvršćivanje naših tradicionalno dobrih odnosa i saradnje u svim oblastima. To nalaže i naš put u EU.

Zivko

pre 6 godina

Bravo Vucicu-Genije 21-og veka sto si dokazao celom svetu da je Srbija stozer mira,stabilnosti i prosperiteta u Evropi i da sada sve kompanije zele da ulazu u otvaranje firmi u Srbiji.Samo napred i radi ono sto smatras da je najbolje za srbe jer su te zato i izabrali za Predsednika Srbije

doktor

pre 6 godina

Francuzi jaki na ekonomskom ali i politickom polju,tradicionalno prijateljstvo sa Srbijom iz sada vec davnih vremena,ove posete ce ucvrstiti veze jos jace.

doktor

pre 6 godina

Vucicu svaka cast na naporima koje ulaze i svakodnevno sastanci bilo u srbiji ili inostranstvu,francuzi vazan partner kada je EU u pitanju.

Ivana

pre 6 godina

Ovo pismo potvrćuje veliko prijateljstvo koje postoji između Srbije i Francuske još od davnina, kao i mogućnost francuskih investicija u Srbiju.

Limun

pre 6 godina

I Francuska je značajan strateški partner Srbije, kao i naš veliki prijatelj. Hvala joj na podršci na evropskom putu Srbije.

Lala iz Kanade

pre 5 godina

Treba mu otkazati posetu. Nepoželjan je u Srbiji

Milivoje

pre 5 godina

Recite ovom Pinokiju da ne dolazi! Neka ide Tačiju!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17