• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.12.2017

11:37

DITMAN: Dva poglavlja dobra dinamika, brzina zavisi od Srbije!

Politika

DITMAN: Dva poglavlja dobra dinamika, brzina zavisi od Srbije!

Podeli vest

Srbija je otvorila još dva poglavlja u pregovorima za članstvo u EU, što je ukupno 12 otvorenih, uz dva privremeno zatvorena poglavlja i to pokazuje dobru dinamiku, kaže ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman i dodaje da brzina puta u Uniju zavisi od Srbije

- Brzinu puta ka EU određuje Srbija, tempom reformskih procesa, a suština procesa odnosi se na jačanje vladavine prava. Nastavićemo snažno da podržavamo Srbiju u procesu transformacije i nadamo se da ćemo uskoro moći da preduzmemo dalje korake u procesu pristupanja Srbije EU - rekao je Ditman na otvaranju Skupštine Stalne konferencije gradova i opština.

On je ponovio da je Srbija donela stratešku odluku da postane članica EU, koju Nemačka u potpunosti podržava.

U tom smislu, rekao je da je važna uloga lokalnih samouprava i SKGO, jer se svakog dana u Srbiji, u gradovima i opštnama postavljaju temelji, donose se i sprovode odluke kojima se doprinosi prosperitetu tih opština, privlače investicije i omogućavaju nova radna mesta.

Lokalne samouprave su, podvukao je ambasador, ključni akteri i u borbi protiv korupcije, u oblasti vladavine prava, kao i u zaštiti najugroženijih katergorija u društvu.

Ditman je naveo da je duga saradnja Nemačke i Srbije , da je ta zemlja uložila 1,8 milijardi evra od 2002. godine.

- Kad god da putujem po Srbiji naći ću neki primer zajedničke saradnje, zajedničke projekte za unapređenje opštinske infrastructure, a postoje i brojni programi da se unaprede veštine i pomogne zapošljavanje mladih - rekao je Ditman.

Ditman je dodao da je važno da se na lokalnom nivou implementiraju projekti za unapređenje kvaliteta usluga.

Jedan od takvih projekata je i pomoć opštinama i gradovima da se formulišu rešenja za zapošljavanje ljudi iz teže zapošljivih kategorija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17