• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.12.2017

13:12

(FOTO) MON AMIE, ALEKSANDAR! Makron dočekao Vučića u Jelisejskoj palati!

Politika

(FOTO) MON AMIE, ALEKSANDAR! Makron dočekao Vučića u Jelisejskoj palati!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas, ranije popodne, u Jelisejsku palatu, na svečani ručak koji francuski predsednik Emanuel Makron priređuje za šefove država i vlada, učesnike konferencije o klimi u francuskoj prestonici

Makron je srpskog kolegu dočekao sa "mon amie, Aleksandar".

Njih dvojica, upoznali su se, naime, krajem septembra, na Blumbergovoj konferenciji, na marginama jesenjeg zasedanja Generalne skupštine UN.

Taj susret i razgovor protekao je, prema svedočenju srpskog predsednika, u dobroj, obećavajućoj atmosferi, što je dobilo potvrdu u pismu kopje je Makron ovih dana uputio Vučiću, a u kojem potvrđuje da će doći u zvaničnu posetu Srbiji.

Vučić je inače jedini predsednik iz zemalja Zapadnog Balkana kojeg je Makron pozvao i na svečani ručak, i na samit o klimi, koji počinje danas popodne.

Predsednik Srbije očekuje, kako je ranije danas rekao novinarima, da će u Jelisejskoj palati imati kraći, bilateralni susret i razgovor s šefom francuske države.

informer.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenjuje da će njegov današnji sastanak sa predsednikom Francuske Emanuelom Makoronom biti od velike važnosti za Srbiju, budući da je predsednik Francuske jedan od dve najvažnije figure u Evropi i svetu.

- Predsednik Makron uživa ogroman lični ugled na svim meridijanima - rekao je Vučić u izjavi novinarima pred susret sa šefom francuske države, i istakao da očekuje da na današnjem bilateralnom sastanku "budu stvoreni uslovi da Makron, kako je i sam u pismu naveo, poseti Srbiju".

- To bi bila prva poseta posle 2000. godine - jednog francuskog predsednika - podsetio je Vučić.

- Trebalo nam je celo ''punoletstvo'' da nam dođe novi predsednik. Podsetiću vas, tada je Širak došao, neposredno posle 5. oktobra, što je bilo ''super, Srbi, promenili ste vlast, došao sam'' i to je bilo poštovanje, u tom trenutku, prema novim vlastima u Srbiji. Ako bi došlo do te posete nakon 18 godina, to bi bilo veoma važno za našu zemlju, za unapređenje odnosa i stavilo bi Srbiju u značajniju sferu interesovanja Francuske republike - rekao je Vučić.

On je ukazao na značaj podrške Francuske Srbiji na njenom putu ka EU, ali i sve boljih ekonomskih odnosa.

Francuska bi, dodao je Vučić, mogla da ima uticaj i u očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

- Stabilnost i mir bi bilo mnogo lakše očuvati ukoliko bismo imali podršku danas snažne, ugledne Francuske koja ima sve veći uticaj u Evropi i svetu. Predsednik Makron uživa ogroman lični ugled na svim meridijanima i zato očekujem da danas, a dogovoreno je da imamo takvu vrstu kratkog sastanka, da ćemo stvoriti uslove da Makron, kako je sam u pismu rekao, poseti Srbiju - rekao je Vučić.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Boban Rajčić

pre 6 godina

Srbija i predsednik uživaju veliko poštovanje Francuske i predsednika Makroa.

Jovan

pre 6 godina

Srbija i Francuska su tradicionalno prijateljske zemlje, i nastavak negovanja tog prijateljstva donosi dobro Srbiji.

ana

pre 6 godina

Unapredjenje saradnje sa Francuskom i negovanje prijateljstva nam je veoma znacajno.

SRBA

pre 6 godina

Saradnja Srbije i Francuske od izuzetnog znacaja za nas...

Sasa

pre 6 godina

Srbija i Francuska su istinski prijatelji od davnina.

kalina

pre 6 godina

Makronova poseta Srbiji bi svakako znacila interesovanje Francuske za nasu zemlju i potvrdila dobru ekonomsku saradnju

mala

pre 6 godina

Ova poseta Vucica je veoma bitna za nasu Srbiju.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija