• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.12.2017

15:30

SRBIJI SE SPREMA UKRAJINSKI SCENARIO! ČEDOMIR ANTIĆ UPOZORAVA: Opasan plan Zapada, posle Kosova, pokušaće da nam OTMU I SANDŽAK I VOJVODINU!

Politika

SRBIJI SE SPREMA UKRAJINSKI SCENARIO! ČEDOMIR ANTIĆ UPOZORAVA: Opasan plan Zapada, posle Kosova, pokušaće da nam OTMU I SANDŽAK I VOJVODINU!

Podeli vest

Primer Ukrajine jasno najavljuje našu budućnost. Sulejman Ugljanin već traži snage UN u oblasti Novog Pazara, a Nenad Čanak vidi Vojvodinu kao Kataloniju

Zapad uveliko za Srbiju sprema "ukrajinski scenario" i planira da nam posle Kosova i Metohije otme i Rašku oblast, odnosno Sandžak, ali i Vojvodinu, upozorava ugledni istoričar Čedomir Antić.

U opširnoj analizi geopolitičkih prilika u svetu, Antić je za 'Sputnjik' rekao da vidi jasnu vezu između dešavanja u Ukrajini i situacije na Balkanu i poručio da nam primer te zemlje jasno pokazuje kakva nas budućnost čeka!?! Kao posebnu opasnost Antić je istakao separatističke težnje Sulejmana Ugljanina i Nenada Čanka, koji otvoreno rade na cepanju Srbije.

mojugao

VLADAN GLIŠIĆ

NARODNA MREŽA

Zapad ucenjuje Srbiju upravljajući krizama koje je sam stvarao. Separatizam u Vojvodini i Raškoj oblasti indukovan je i podržan sa njihove strane, tako da je i ovaj scenario sasvim moguć.

Upitan da prokomentariše crtanje novih granica na Balkanu, Čedomir Antić je rekao da je samo pitanje vremena kada će to postati zvanična politika SAD.

- U Americi već dugo govore o tome. I bivši državni sekretar Džon Keri i potpredsednik Džozef Bajden govorili su i sada govore o liniji vatre i o tome da Srbija mora da zna gde se nalazi. Nama govore da je naš problem samo Kosovo, a suštinski to nije tako. O Vojvodini se, na primer, ne govori ništa skoro dve godine, a sada odjednom neko ko se godinama zaklinjao u EU slavi pokušaj nasilnog otcepljenja Katalonije! I to radi u Novom Sadu, u kome živi 86 odsto Srba!?! Takođe, onaj ko bude rešavao kosovski problem sledeće godine, treba da zna da ga odmah posle toga čeka problem BiH, odnosno Republike Srpske, odnosno Sandžaka... - istakao je Antić, koji tvrdi da Sulejman Ugljanin ima zadatak da u Srbiji napravi 'malu Bosnu':

Kroje nam sudbinu
U SAD dugo govore o crtanju granica na Balkanu. I Keri i Bajden su govorili i govore o liniji vatre i o tome da Srbija mora da zna gde se nalaziČedomir Antić, istoričar

Šta je ukrajinski scenario

Izraz "ukrajinski scenario" odnosi se na niz krvavih i nasilnih događaja u Ukrajini koji su počeli krajem 2013. i početkom 2014. godine i doveli do nasilne smene legitimno izabrane vlasti, krvavih nemira i građanskog rata na istoku ove zemlje.

- Ne zaboravite da bivši saveznik svih naših vlada Sulejman Ugljanin već sada traži da UN pošalje svoje vojne snage u oblast Novog Pazara. On traži i prostore u kojima većinski žive Srbi... Dakle, mi tamo potencijalno imamo novu Bosnu, samo umanjenu. I šta ćemo onda? Moramo da budemo principijelni, ali najvažnije pitanje je da li smo sa KiM bili principijelni? U svakom slučaju, primer Ukrajine najavljuje neku našu budućnost. Voleo bih da grešim, ali plašim se da je to tako... - upozorio je Antić.

On se osvrnuo i na nedavne opasne pretnje i pretenzije bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, usmerene prema Srbiji.

- Država koju su on i njegov otac obećali svojim ljudima ne podrazumeva postojanje Srba ni Hrvata. Oni mogu da postoje samo u meri u kojoj to Bošnjaci dozvole, kao neka vrsta bezuticajnih nacionalnih manjina. I zato su planovi Izetbegovića opasni za čitav region... - objasnio je Antić.

I dok Ugljanin i Čanak juče nisu želeli da komentarišu ove navode, analitičar Stevica Deđanski kaže da nam sa Zapada, ali i "iznutra" slede ozbiljni pritisci.

Oružje za geopolitičke ciljeve
Ugljanin i Čanak uz snažnu podršku stranaca razaraju Srbiju, oni su samo oruđe za geopolitičke ciljeve SAD, Nemačke, Britanije...Živadin Jovanović, bivši šef diplomatije

- Nikome ne odgovara jaka i nezavisna Srbija, pa su svakakvi scenariji mogući, a pritisci su sve jači. Naša opozicija spremna je da proda sve srpske interese, čak i da prolije srpsku krv za malo vlasti, ali verujem u snagu i pamet našeg naroda. Dokle god pokrete separatizma u Srbiji predstavljaju Sulejman Ugljanin i Nenad Čanak, ne treba da se brinemo, jer im je uporište u narodu manje od pola procenta, i to zajedno - ističe Deđanski.

Na drugoj strani, bivši šef diplomatije Živadin Jovanović kaže da nema sumnje da inostrani faktori stoje iza oduzimanja KiM Srbiji i da oni sada podstiču i nove separatističke težnje.

- Pre svega, to je delovanje Nemačke, Velike Britanije i SAD. Još je nemački ambasador Andreas Cobel rekao da ako Srbija nastavi da govori da je Kosovo njeno, može da ostane i bez Sandžaka. Nije to bila metafora, već otvorena pretnja... - objašnjava Jovanović, dodajući da su pojedini srpski političari samo marionete u rukama Zapada.

- Čanak i Ugljanin su bili deo Vlade i srpska politička elita snosi veliku odgovornost što ih je primila u svoje strukture. Oni uz snažnu podršku stranaca razaraju Srbiju, oni su oruđe za geopolitičke ciljeve SAD, Nemačke, Britanije... - zaključuje Jovanović.

Evropa nam šalje poruku po Haradinaju

Čedomir Antić se osvrnuo i na nedavno skidanje premijera lažne države Kosovo Ramuša Haradinaja sa Interpolove poternice, poručivši da je Evropa ovim potezom jasno pokazala kako vidi nas, a kako Albance.- Haradinaj je najjasniji simbol našeg statusa. Njega je predstavnik UN primio na kafu kad je odlazio! Čoveka koji je svojim rukama ubijao druge ljude, kriminalca po svim osnovama!?! Možda nikada ne budemo u EU i smatram da ne treba da budemo, već da razmišljamo o našim nacionalnim i državnim interesima. Ako nam ne daju ista prava kao Albancima, nama nije mesto tamo... - napominje Antić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija