• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović - D. Kljajić

12.12.2017

15:42

ŠEŠELJ ZA INFORMER: OSTAJEM U POLITICI DO SMRTI, pa makar imao i 0,5% glasova!

Politika

ŠEŠELJ ZA INFORMER: OSTAJEM U POLITICI DO SMRTI, pa makar imao i 0,5% glasova!

Podeli vest

Lažu istraživači, SRS u Beogradu nije ispod cenzusa, mi imamo bar 20 odsto. Ali čak i da dobijem manje od procenta podrške, neću podneti ostavku!

Lider SRS Vojislav Šešelj, kome stručnjaci i istraživači javnog mnjenja prognoziraju da neće proći cenzus na predstojećim izborima u Beogradu, kaže da i u slučaju debakla neće podneti ostavku i otići s mesta šefa svoje partije!

Zavisnik od politike
Šešelj je zavisnik od politike, bio je čak spreman i da umre za svoju ideju. Zato ovo nimalo ne čudiVladimir Pejić, agencija "Faktor plus"

Komentarišući istraživanja prema kojima u prestonici uživa podršku jedva 2,5 odsto birača, Šešelj tvrdi da su ti podaci lažni i da u gradu ima najmanje 20 procenata.

- Ali makar ja imao i samo 0,5 odsto glasova, ostajem u politici! Ne idem nigde, ne pada mi na pamet da podnosim bilo kakve ostavke! Ostajem u politici do smrti! - poručuje Šešelj za Informer.

Šef SRS je potpuno ubeđen da će preći cenzus u glavnom gradu.

- Svesni smo mi da ne možemo sami da osvojimo vlast u Beogradu. Ali nama je važno da u ovoj polarizaciji prođemo cenzus i da imamo jaku odborničku grupu. Onda ćemo videti da li postoji mogućnost da uđemo sa nekim u koaliciju - ističe Šešelj. Upitan kako komentariše to što istraživanja javno mnjenja pokazuju da je daleko ispod cenzusa, naš sagovornik odgovara da je sve to lažno.

2,5% rejting SRS za lokalne izbore u Beogradu4% rejting SRS u čitavoj Srbiji4,2% rejting SRS (samo glasači u Beogradu)
* izvor: agencija "Faktor plus"

- To su neka fingirana, plaćena istraživanja. Jako su skupa stvar ta istraživanja, mi se ne bavimo njima. Neki drugi to ozbiljno rade. Verovatno u Vučićevom kabinetu to rade, ali ne obaveštavaju javnost. To je jedan vid političke borbe i obmanjivanja javnosti. Tako stimulišete svoje potencijalne birače, a destimulišete protivnike - objašnjava Šešelj.

Direktor agencije "Faktor plus" Vladimir Pejić, na drugoj strani, smatra da je ovo očekivan Šešeljev stav jer radikali od devedesetih godina nisu nikoga kažnjavali zbog loših izbornih rezultata.

- Šešelj uvek tvrdi da ima mnogo veću podršku nego što je zaista ima. I za prethodne izbore tvrdio je da ima više od 20 odsto, pa je imao znatno manje. Bilo kako bilo, on ima dosledan stav. Šešelj je zavisnik od politike, bio je čak spreman i da umre za svoju ideju. Kad je o procenama reč, objavili smo šta smo imali i ne komentarišemo pojedinačne slučajeve - podvlači Pejić.

mojugao

ALEKSANDAR VULIN

LIDER PS

Spremni smo za izbore u Beogradu i na njih ćemo izaći sa SNS. Treba raspisati i parlamentarne izbore, jer se na glasanju u Beogradu ne bira ko će bolje asfaltirati ulicu, već su to izbori za politiku koja od Srbije neće stvarati vazalnu već uspešnu zemlju.

Direktor CESID Bojan Klačar ocenjuje da je, poznajući Šešelja, teško moguće da se SRS ugasi, čak i ako rezultati ne budu dobri.

- Gotovo je nemoguće da se partija ugasi dokle god Šešelj bude spreman da se politički angažuje. Samo u slučaju da on ne želi da se bavi politikom, budućnost SRS bila bi neizvesna. Teško je prognozirati njihov rezultat, ali je teško očekivati nešto značajnije. Beograd nije njihovo tradicionalno uporište, a imaju loš trend od predsedničkih izbora i velika je konkurencija desno orijentisanih stranaka - naglašava Klačar.

Analitičarka Jelena Vukoičić ističe da se Šešelj čitav život bavi politikom, te je logično što ne odustaje.

- Osnovni problem SRS je nesposobnost da se transformišu u skladu s društvenim i političkim okolnostima koje se menjaju. Iako desnica u Evropi jača, stranka ovakva kakva je sad, zaglavljena u devedesetim i bez jasnog plana, teško može da postane lider desnog krila - zaključuje Vukoičićeva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dusan

pre 6 godina

Vojvodo najbolje je da predjes u naprednjake i sigurno prelazis cenzus.Volio bi ja da vi naprevite neki dil,bez obzira na glasove ti si jedini ozbiljni opozicionar sve ostalo je splacina.

Memo

pre 6 godina

Bolje da Seki predje cenzus i bude u skupstini, nego ovi izdajnici i jajare, zgrceni, Bole pasulj, Vuk sarena laz, porno manijaj itd

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija