• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.12.2017

18:13

GORAN VESIĆ:  Đilas ne može bez funkcije, jer mu funkcije trebaju da otima novac od građana!

Politika

GORAN VESIĆ: Đilas ne može bez funkcije, jer mu funkcije trebaju da otima novac od građana!

Podeli vest

Dragan Đilas, koji je najavio kandidaturu za gradonačelnika Beograda  redovono prima platu iz budžeta kao odbornik skupštine grada, a od ukupno 42. održane sednice, bio je samo na jednoj, rekao je član Predsedništva SNS Goran Vesić

- Danas, kada je Dragan Đilas najavio kandidaturu za gradonačelnika Beograda, na njegov račun iz budžeta grada je uplaćeno 10.000 dinara. Svakog meseca, od 2014. godine do danas Đilas primi pare iz gradskog budžeta i to zaključno sa današnjom uplatom 373.506 dinara. Za te pare je obavezan da dolazi na sednice Skupštine grada i da radi u interesu onih građana koji su pre četiri godine za njega glasali. Od 42 sednice koje održala Skupština grada bio je samo na jednoj. Upravo ovaj slučaj pokazuje kako Dragan Đilas razume politiku. Za njega je politika mesto na kome sa istim žarom uzima od građana 10 hiljada dinara kao i 100 hiljada ili milione. Važno je da otima - ocenio je Vesić.

Đilasa nije sramota da priča kako se vraća u politiku kako bi srušio Vučića kao nekada Miloševića, rekao je Vesić i dodao da je u vreme vlasti Slobodana Miloševića tajkun Đilas napravio firmu koja je vredela milione evra trgujući sa reklamnim sekundama državne televizije.

- Odbio je ponudu pokreta Otpor da radi marketinšku kampanju protiv Miloševića, a Zoran Đinđić kao premijer Srbije podneo je protov Đilasa krivičnu prijavu jer je reketirao državne firme i pozivao se na njega tražeći da rade sa njegovom marketinškom agencijom - naveo je Vesić.

Da li se iko seća da je pokojna predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać 2011. godine napisala da je Đilas  ”zarobio medije i da je vlast zaspostavila kontrolu nad njima” upravo preko Đilasovih firmi kao i da ”25 odsto novca za reklamiranje dolazi iz republičkog i gradskog budžeta” koji je kontrolisao upravo Đilas? - zapitao je Vesić.

ĐILAS: Za Beograd garantujem svojom imovinom! STEFANOVIĆ: Tako si garantovao za DS, pa su bankrotirali!

- Đilas je još 2005. godine lagao građane da će da proda svoje firme. Ne samo da firme nije prodao već su one zaradile desetine miliona evra dok je Đilas bio gradonačelnik Beograda. 

Vesić je upitao da li se iko seća kako je Đilas kao gradonačelnik Beograda osnovao privatnu sportsku televiziju koju je posle prodao državnom Telekomu za milione evra? 

- Đilas nikada nije odgovorio odakle mu 1,5 miliona evra sa kojim je osnovao svoju Multikom grupu. Jednom je novinarima ispričao da je te pare stekao tako što je prao prozore u Londonu!? Tako je i Marko Milošević, sin bivšeg predsednika Srbije u čije vreme se Đilas obogatio govorio da se obogatio noseći gajbice. Đilas je prodao dan pre smene sa mesta gradonačelnika jer on jednostavno ne ume da radi ako ne uzima od države - ocenio je.

POPOVIĆ: Ðilas je hteo da nas konfrontira sa Rusijom!

Đilas je grad Beograd uvek doživljavao kao svoju privatnu svojinu, ocenio je Vesić i dodao da je najbolji primer za to slučaj kada je uništio Pionirski grad, oteo ga deci kako bi tamo uselio Kuću Velikog brata. Bio je suvlasnik firme koja je izgradila Kuću Velikog brata a potom sam sebi odredio kiriju od 416 evra za 2 hiljade kvadrata. 

- Četiri godine nam je trebalo da iz Pionirskog grada izbacimo razne Đilasove pulene i drugare i vratimo ga deci. Kako je uništavao Pionirski grad, tako je radio i sa Ikarbusom kada je doneo odluku da kupi 200 poljskih autobusa umesto domaćih čime je naneo gradskom budžetu štetu od 20 miliona evra. Građani i danas mogu da vide raspale podzemne kontejnere koje kupio Dragan Đilas tako što je uzeo kredit od pet miliona evra koje grad i danas vraća. Te podzemne kontejnere danas menjamo i građani plaćaju njihovu zamenu - rekao je Vesić.

Đilasa nikada nisu interesovali zakoni kada je mogao da zaradi. Tako je 2005. godine, pored toga što postoji zakonska zabrana, najavljivao izgradnju nuklearne centrale u Kostolcu jer je njegova firma učestvovala u poslu. Da ne govorimo o tome da je 2009. godine devet meseci rekonstruisao Gazelu tako što su četiri trake u svakom trenutku bile zatvorene.

Na kraju, rekao je Vesić, licemerno je da Đilas danas priča o tome nema uslova za fer izbore jer bio 250 puta na naslovnim stranicama tabloida!? U isto vreme, Aleksandar Vučić je bio 2 500 puta na naslovnim stranama tabloida odnosno deset puta više.

Dragan Đilas je proše godine u medijima govorio kako je ”Vučić naš najbolji politički igrač”, a danas za Vučića priča da je diktator.

- Pre godinu dana Đilas je bio predsednik Košarkaškog saveza i Vučić mu je bio potreban da Vlada izdvoji skoro 3 miliona evra da se u Srbiji igra kvalifikacioni turnir za Olimpijadu. Zato je i hvalio Vučića, jer kod Đilasa odnos prema bilo kome zavisi samo od novca. Danas, kada više nema funkciju napada Vučića. To najbolje govori zašto se kandiduje. Đilas ne može bez funkcije jer mu funkcije trebaju da otima novac od građana. Vučić i Srpska napredna stranka mu to nisu dozvolili i zato se tajkun Đilas besan vraća u politiku - zaključio je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
siki

pre 6 godina

Gradjani mu nece dati nikakvu funkciju, ne zasluzuje je. Prokockao je poverenje naroda. Ne damo mu podrsku.

Maja

pre 6 godina

Kako se ono kaže: neće više pomaljati zube onaj koji sirotinju skube. Narod će ga ponovo podsetiti da je njegovo vreme davno prošlo.

Sonja

pre 6 godina

Usladila mu se fotelja....što nije znao da je čuva i radi kako valja nego da otima?! Mene bi bilo sramota da se kandidujem, on čovek zaista nema obraza!

KATARINA

pre 6 godina

Dragana Djilas posto je posatao odbornik skupstine grada je najmanje interesovao Beograd i gradjani Beograda, on je gledao samo svoje licne interese. Pa to kod Demokrata nije nista strano da budu ne odgovorni prema svojim biracima. Tako se ponasao o Bojan Pajtic u Pokrajin i gde je retko dolazio na svoje radno mesto. Ali zato apanazu su redovno primali bez i malo stida i srama.

sale

pre 6 godina

Sada je očigledno da Đilas ne može bez funkcije.

Goran

pre 6 godina

Dok se građani pitaju Đilas nikada više neće doći na mesto gradonačelnika, milionski dugovi u koje nas je uvalio je dovoljna opomena da se tako nešto više nikada ne ponovi.

ivanjan

pre 6 godina

Dok je Djilas bio gradonacelnik grad je sve vise tonuo samo radi Djilasove licne koristi,gradjani ga zato nece podrzati.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija