• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

14.12.2017

12:23

KUBUROVIĆ: Zahtev Hrvatske o raketiranju Banskih dvora nije stigao

Politika

KUBUROVIĆ: Zahtev Hrvatske o raketiranju Banskih dvora nije stigao

Podeli vest

Ministarstvo pravde Srbije još nije dobilo nikakav zahtev od Hrvatske povodom krivičnih prijava protiv pet srpskih državljana zbog raketiranja Banskih dvora, pa o tome ne može ni da se izjasni, rekla je danas ministarka Nela Kuburović

Ona je u izjavi novinarima podsetila da Hrvatska odbija saradnju sa Srbijom kada su u pitanju zamonice u vezi sa ratnim zločinima.

Ministarka Kuburović je precizirala da nije stigao ni konktretan optužni akt, ni predlog za ekstradiciju i napomenula da će tek kada dobije pisani zahtev moći da reaguje.

KUBUROVIĆ: Javni beležnici i izvršitelji rasterećuju sudove

- Međutim moram da istaknem da je saradnja u postupanju po zamolnicama u vezi sa ratnim zločinima između Srbije i Hrvatske je na najnižem mogućem nivou jer Hrvatska odbija da postupi po zamolnicama Srbije, a naročito nakon donošenja zakona o poništavanju svih prvatnih akata i sporazuma koji su prethodno zaključeni sa Srbijom, a koji su odnosili na pružanje međunarodne pravne pomoći - naglasila je Kuburović.

Hrvatska je juče, 26 godina nakon rata, objavila kraj istrage o raketiranju Banskih dvora na osnovu koje je, kako je saopšteno, podneto šest krivičnih prijava, protiv pet državljana Srbije i jednog državljana Hrvatske, koji se terete za ratni zločin protiv civilnog stanovništva i ubistvo u pokušaju visokih državnih predstavnika.

KUBUROVIĆ: Donete i osuđujuće presude za nasilnike

Kako se osumnjičeni ne nalaze na teritoriji Hrvatske za njima će, kako je najavljeno, biti raspisane poternice, a tražiće se i određivanje istražnog zatvora.

Krivične prijave su akt kojim se inicira istraga tužilaštva, a tek po okončanju istrage tužilaštvo odlučuje o podizanju optužnice.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija