• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.12.2017

14:10

​ĐILAS HOĆE DA OTME POLICIJU! Tajkun objavio kandidaturu za gradonačelnika Beograda!

Politika

​ĐILAS HOĆE DA OTME POLICIJU! Tajkun objavio kandidaturu za gradonačelnika Beograda!

Podeli vest

Dragan Đilas hoće da napravi posebnu beogradsku policiju koja bi odgovarala samo njemu! Priznaje da je prestonicu zadužio za 400 miliona evra! Hvali se mostovima koje je platila Vlada Srbije

Bivši gradonačelnik Beograda i bivši lider DS, tajkun Dragan Đilas juče je zvanično potvrdio da će se kandidovati na izborima u glavnom gradu i da će, ako pobedi, formirati specijalnu beogradsku policiju!

Đilas je u intervjuu za nedeljnik 'Nin' poručio da je spreman da bude zajednički kandidat opozicije ako bi ona nastupila u 'jednoj koloni'. On je u koaliciju pozvao Sašu Jankovića, Vuka Jeremića, Demokratsku stranku, ali i 'Dveri' i 'Levicu Srbije'!?!

Đilas: Za Beograd garantujem celom svojom imovinom
Stefanović: Tako si garantovao i za DS, pa su bankrotirali

Takođe, potvrdio je da ima dil sa Aleksandrom Šapićem, sa kojim planira postizbornu koaliciju.

Nečuvena bahatost

U razgovoru sa Oljom Bećković kontroverzni tajkun Đilas izneo je niz populističkih, potpuno nerealnih obećanja - od toga da će mladim bračnim parovima mesečno deliti po 150 evra, do toga da će vrtići biti potpuno besplatni - i rekao da planira da od MUP Srbije otme policiju!

- Zahtevaćemo od Republike da gradski MUP bude pod kontrolom Skupštine grada. Unapred znam da nam neće biti lako, ali ćemo na tome insistirati svaki dan. Zato što će onda beogradsku policiju da vode profesionalci, a ne najbolje drugarice i drugovi raznih 'Mutavih', 'Nevolja' i sličnih, o kojima svaki dan čitamo u crnim hronikama. U njoj će raditi policajci koji će biti pristojno plaćeni, jer dok čuvaju nas i našu decu, moraju da imaju dovoljno za pristojan život - svoj i svoje dece. Uostalom, svuda u svetu gradska vlast garantuje bezbedne ulice za svoje građane, pa zašto ne bi tako bilo i kod nas... - rekao je Đilas, kome je izgleda potpuno normalno da postoji nekakva specijalna policija pod direktnom političkom kontrolom!?!

mojugao

Aleksandar Jovičić

SO PALILULA

Najavljeni Đilasov povratak u politiku znači da on namerava da sahrani Beograd kao što je sahranio DS.

U istom intervjuu bivši lider DS, koji se uprkos odborničkom mandatu pune tri godine ne pojavljuje na sednicama Skupštine grada, priznao je da je za vreme svog petogodišnjeg mandata zadužio prestonicu za 400 miliona evra!

- Mislim da je mnogo važnije da građani znaju za šta je iskorišćeno tih 400 miliona evra. Mi smo od tih para napravili tri mosta, 45 obdaništa, devet osnovnih škola, četiri doma zdravlja, kupili smo 500 vozila za GSP... - objasnio je Đilas. On je, međutim, 'zaboravio' da su sav novac za izgradnju Pupinovog mosta (poznatog i kao Zemun-Borča, prim. ur.) obezbedile država Srbija i kineska Eksim banka, a da Grad Beograd u tu svrhu nije dao ni dinar. Isto tako "promaklo" mu je da je zbog raznih malverzacija i sumnjivih kombinacija izgradnja Mosta na Adi, od početne predviđene cene od 124,5 miliona, na kraju koštala astronomskih 360 miliona evra!

Na kraju, Đilas je poručio da je spreman da svojom imovinom garantuje za buduće rezultate u Beogradu.

- Mogu sada da potpišem i da garantujem celom svojom imovinom da ćemo sve one stvari koje zavise isključivo od nas, a ne od Republike, uraditi u prvih 12 meseci naše vlasti! - naveo je Đilas, koji je u romansiranom intervjuu, uz neizbežnu dozu patetike, objasnio zašto se ponovo vraća na političku scenu:

Imao je promet
čak 19 milijardi


Đilasove kompanije u vreme dok je upravljao Beogradom imale su promet od više od 19 milijardi dinara, što nije uspeo nijedan drugi tajkun
Nebojša Stefanović, funkcioner SNS

- Prelomila je i svest o tome da propadaju zemlja i grad u kom želim da živim. Želja da se moja deca, kada završe fakultete, vrate iz Londona da žive u Beogradu...

Beograđani neće nasesti

Komentarišući 'Đilasov povratak u politiku', funkcioner SNS Nebojša Stefanović rekao je juče da Đilas nikada nije ni odlazio iz politike.

- Odlučio je sada da se vrati sa novom briljantnom idejom da garantuje za projekte svojom imovinom, baš kao što je garantovao za DS, a onda ga je oterao u stečaj. Da apsurd bude veći, on bi sad da garantuje onom imovinom koju je sticao u periodu dok je bio na vlasti. Podsetiću da su Đilasove kompanije u vreme dok je upravljao Beogradom imale promet od preko 19 milijardi dinara, što nije pošlo za rukom nijednom drugom tajkunu u Srbiji - naveo je Stefanović i ocenio da Đilas, očigledno, želi da sa Aleksandrom Šapićem nastavi kampanju bahatosti koju su zajedno sprovodili u prošlosti:

- Potpuno sam siguran da građani Beograda ne žele povratak na staro, ne žele povratak u period kada im nije nuđena bilo kakva budućnost, kad su funkcioneri punili svoje džepove, a nisu se brinuli od čega će da žive građani Beograda.

'Stotinama godina stara kaldrma'

Đilas nije propustio priliku da, iako nema nikakvo saznanje o tome, popljuje aktuelnu gradsku vlast i zbog rekonstrukcije Skadarlije.

- I dalje ne mogu da verujem da je tačno da u Skadarliju nije vraćen stari kamen. Pa ko može da bude toliko lud da uzme kamen koji tamo stoji stotinama godina i da umesto kaldrme donese veštački kamen iz Grčke!? - lupio je Đilas, kome bi neko trebalo da javi da je "stotinama godina stara kaldrma" zapravo tu od 1968. godine.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marija

pre 6 godina

Hoće da otme, ali mi mu nećemo dati jel sada kada je kasa puna trebaju da ostanu na vlasti oni koji su je i napunili.

Boban Rajčić

pre 6 godina

Hoće ponovo da opljačka kasu gradsku jel sada je nanjušijo da je puna i hteo bi da se dograbi je. Sva sreća pa se to neće desiti.

Kaja

pre 6 godina

Očigledno da Đilas svojim nerealnim obećanjima sam sebe zavarava, jer nema koga drugog... U njegove prazne priče odavno niko ne veruje.

Anja

pre 6 godina

Da li Đilas stvarno misli da mu neko veruje? Ko još veruje jednom lažovu i lopovu kao što je on...

Palcica2015

pre 6 godina

On je jedna velika sramota za nas narod,odvratno je gledati ga ponovo a kamoli glasati za njega.

provincijalka

pre 6 godina

Nisu nam potrebni tajkuni. Sto dalje neka idu od nas.

hana

pre 6 godina

Djisa ima da zavrsi u policiji, ali na saslusanje pa posle u zabelu...

Sanja

pre 6 godina

Covek je prolupao definitivno i sto pre pokrenuti sudski postupak protiv njega i njegove ekipe dzeparosa.

Nikola

pre 6 godina

Naravno, pa ne kandiduje se on za dobrobit Beograda nego da bi sebe zastitio, jer kod sadasnje vlasti ne mogu mu proci njegovi prljavi poslovi. I sto je najgore jos postoje debili koji mogu glasati za njega, pa to nema dalje.

mala

pre 6 godina

Djilas je bruka, mislim da je dotakao tesko dno.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija